10 DM-medaljer til Sparta ved DM-ugen

Ida Beiter Bomme er dansk mester i længdespring, mens Caroline Bonde Holm og Aske Valdemar Petersen er danske mestre i stangspring. Her er en kort opsamling på medaljehøsten ved DM-ugen.

Fredag: Guld og sølv i længdespring

Hos kvinderne var det sidste års sølvvinder, Ida Beiter Bomme, der med et spring på 6,41m tog guldet med med 20 cm ned til nummer 2, Ida Boe Rasmussen fra Greve. Det er samtidig ny PB for Ida.

De øvrige Sparta-atleter placerede sig således i konkurrencen:
Laura Tølløse bliver nummer fire med 5,83 (SB)
Aurora Suarez Alvarez Thostrup nummer 5 med 5,59
Kathrine Holst Hahn nummer 7 med 5,50 (SB)

Mens skyerne trak truende sammen over Herning, sikrede Sebastian Ree Pedersen sig andenpladsen allerede i aftenens andet spring, hvor han nåede 7,50 m (SB) ud i sandkassen. Springet var præcist 10 cm kortere end de 7,60 m, som den nyslåede danmarksmesteren fra Aarhus, Kasper Larsen, præsterede i sit andet spring.

De 8 bedste deltog i finalerunden, der blev afviklet i silende regn, og her deltog også Bertram Costa. Han lavede SB i aftenens sidste spring med 7,22 m, hvilket gav ham en placering som nummer 5 ved DM.

De øvrige Spartanere ved DM placerede sig således:
Nicolai Lind Andersen nummer 9 efter 6,84 (SB)
Vilhelm Krüger nummer 10 efter 6,78 (SB)
Magnus Askov-Hansen nummer 11 efter 6,72 (PB)
Nikolaj Koefoed Grønbech nummer 13 efter 6,37

 

Lørdag: Bronze i kuglestød

Fire bomstærke Sparta-atleter fik god opbakning ved DM-ugen i Herning, da de kæmpede med fire andre kuglestødere om at støde længst med de 7,2 kg tunge jernkugler til DM.

Christopher Holmbjerg Jensen satte SB i fjerde stød med 15,87m (kun 1 cm fra sin PB) og sikrede sig tredjepladsen og DM-bronze.

Theodor Hennecke lagde stille ud, men slog sin egen PB to gange i træk i de to sidst stød og sluttede på femtepladsen efter et stød på 14,82m – man kunne have ønsket sig et par runder mere for at se, om stemningen ville få den stime til at fortsætte.

Oswald Carstensen blev nummer 7 efter et stød på 14,04m, knap en halv meter kortere end sin PB. Han ramte efter eget udsagn ikke sit bedste i dag, og han glæder sig allerede til revanche næste år. Sebastian Larsen slutter som nummer 8 ved DM. Han satte SB med et stød på 13,32m, blot tre cm kortere end sin PB.

 

Lørdag: Bronze til DM 5 km og sølv i U23

 

Både kvinder og mænd dystede om det første danmarksmesterskab på 5 km-distancen. Hos kvinderne løb Nanna Bové rigtig godt og kom ind på tredjepladsen i tiden 16:26, 28 sekunder efter vinderen, Alberte Kjær.

I U23-aldersgruppen kom Klara Hansen ind som nummer to og vandt DM-sølv. Hun løbe distancen på 17:17, 13 sekunder efter vinderen Emilie Kirk.

Hos herrerne blev bedste Spartaner Jacob Dahl, der kom ind som nummer 7 i 15:00 godt et minut efter vinderen, Axel Vang.

 

Søndag: Spartadominans i stangspring

Rammerne var optimale, da Danmarksmesteren i stangspring skulle findes. Solskin, vindstille og fantastisk stemning fra et tætpakket torv i midten af Herning.

Hos kvinderne vandt Caroline Bonde Holm en DM-guldmedalje for 22. gang. Det gjorde hun med et spring på 4.01 m efter en soloopvisning i den flotte kulisse.

Også Laura Grønbech fik metal på podiet efter konkurrencen. Efter at lave dobbelt sæsonbedste i dagens konkurrence, sikrede hun sig sølvmedaljer efter at klare 3,71 m.

På herresiden var springlysten i top hos de tre deltagere fra Sparta, som sprang fra de ellers stærke konkurrenter og gjorde podiet til medaljeoverrækkelsen fuldstændig turkisblå

Aske Valdemar Petersen tog guldmedaljen med sit spring på 5,06 meter. Han fortsatte i forsøget på at sætte PB med 5,20 m, men lykkedes ikke med de tre forsøg. Det gjorde dog ikke begejstringen fra tilskuerne mindre, og han fik opbakning hele vejen til det sidste.

Julius Haansbæk Mortensen og Nikolaj Koefoed Grønbech kom begge over 4,91, hvilket var ny PB for Julius og SB for Nikolaj. Det var dog Julius, der tog sølvmedaljen, eftersom han havde haft færre nedrivninger undervejs.

Stort tillykke til alle atleterne og teamet omkring!