Posted

2019 har været fuld af store øjeblikke og mindeværdige højdepunkter. Verdensrekord, jubilæum, bæredygtighed, velgørenhed og frem for alt fællesskab er nogle af de ting, der har præget året, der gik.

En milepæl for Københavns maraton

2019 bød på en vigtig milepæl for Københavns maraton. Således kunne Copenhagen Marathon fejre 40 års jubilæum med flot deltagerrekord og to nye løbsrekorder. Samtidig var det første år, hvor løbet blev afviklet som et IAAF Bronze Label-maraton. Den udvikling, som Spartas maratonløb har gennemgået, er helt utrolig og et resultat af gode partnerskaber og sponsorer.

Verdensrekord i Københavns gader

Copenhagen Half Marathon var for første gang nogensinde udsolgt med 25.000 løbere. Som ikke det ikke var stort nok, så sørgede den tredobbelte verdensmester Geoffrey Kamworor også for at skrive CPH Half ’19 ind i historiebøgerne, da han med tiden 58:01 satte ny verdensrekord og kom blot 1 sekund fra at krydse den magiske grænse på 58 minutter. Hvornår vi ser en tid under 58 minutter, er blot et spørgsmål om tid.

Ny formand, et stærkt fællesskab

På den indre linjer fik Sparta i januar ny formand, da Niels Jørgen Holdt gik af som formand efter 33 år på posten. Selvom vi fortsat på daglig basis har fornøjelsen af Niels Jørgen, så markerede hans afgang et epokeskift, en forandring på vej. Niels Jørgen byggede alt, hvad der hedder motionsløb op i Sparta, og med Henrik Vincentsens indtræden som formand, har forandring været uundgåeligt. Henrik har dog, ligesom Niels Jørgen, fra starten lagt vægt på, at Sparta skal være et samlet Sparta. Atletik, motion og løbsevents skal forenes i et stærkt fællesskab under Spartas skjold. Det var sådan, det startede, og sådan ønsker vi, at det skal være i fremtiden. Vejen dertil er en proces, hvor sammenhold, fællesskab og klubånd er bærende, og vi ser frem til at sætte kursen videre ned af den vej.

Imod en mere bæredygtighed fremtid

2019 blev også startskuddet på en vigtig proces mod at omstille Sparta til en bæredygtig organisation. Ved bæredygtighed forstår vi en organisation, der naturligt og selvfølgeligt tager såvel et miljømæssigt som et socialt bæredygtighedsansvar, hvad enten det er gennem eliminering af engangsplastik, livscyklus-forlængelse af materiel eller donationer til velgørenhedsformål.

Vi skifter blandt andet plastikkopper ud med en 100% bionedbrydelig kop til løb og træninger, men vi går også ind i velgørenhedssamarbejder, som f.eks. når vi støtter organisationer som Mødrehjælpen, Reden og Indvandrerkvindecentret m.fl. til Make A Mark CPH, når vi afholder morgenmadsløb i Tivoli til støtte for Børnecancerfonden, eller når vi giver børn fra økonomisk trængte familier friplads på vores populære atletikskole. Som en stor forening og løbsarrangør vil vi gerne gøre en forskel der, hvor vi kan.

Masser af rekorder

Fantastisk har året også været på atletikfronten, hvor der på nationalt plan er blevet sat hele 13 danske rekorder. I fem af dem havde Spartanere en finger med i spillet. Ida Karstoft var en del af det 4×100 meter stafethold, som i maj satte ny dansk rekord. Senere var det 400m hækkeløber Nicolai Hartlings tur til at forbedre sin egen danske rekord. Sammen med Gustav Lindholm var han også en del af det hold, som satte dansk rekord på 4×400 mix stafet. Hos kasterne satte både Katrine Bebe og Lisa Brix ny dansk rekord i diskoskast. Bebe nåede dog blot at have rekorden i godt en måned, før Brix overgik hende. En spændende dyst mellem Danmarks bedste diskoskastere og samtidig klubkammerater. I 2020 afholdes der EM i atletik Paris, hvilket bliver en vigtig begivenhed også for Spartas atleter, lige vi krydser fingre for, at en eller flere spartanere klarer kravet til OL i Tokyo.

2020 bliver et “SuperYear”

2020 bliver også året, hvor den nye internationale løbsserie Superhalfs for alvor bliver skudt i gang. Sammen med Lissabon, Prag, Cardiff og Valencia halvmaratons har CPH Half skabt en løbsserie, som vil være en pendant til World Marathon Majors. En løbsserie, som vil give løbere mulighed for at skabe deres eget løbeeventyr i fem smukke, europæiske storbyer, som tilfældigvis også huser de hurtigste halvmaratonløb i Europa. Det bliver en fantastisk rejse, som vi håber, at mange vil have lyst til at dele med os.

En kendt klassiker fylder 40

Sidst, men absolut ikke mindst, så er 2020 også året, hvor DHL Stafetten kan fejre 40 års jubilæum. 30 af årene tilmed med DHL som hovedsponsor. Det er et partnerskab, som man kan regne med, og som vi sætter stor pris på. Vi er sikre på, at den 40. udgave af DHL Stafetten bliver en stor fest, og vi glæder os til at markere denne milepæl med alle vores trofaste løbere og deltagende firmaer.

Med så mange minder i bagagen og udsigt til et intet mindre en fantastisk 2020, kan vi næsten ikke vente, til rådhusklokkerne ringer. Lad os sammen snøre løbeskoene og varme op til et 2020, vi ikke glemmer.

 

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Nike Marathontest 2
15 km - Søndag den 1. marts kl. 9.30
Pris: kr. 170,-
Tilbud: Nike Marathontest 2+3 = kr. 275 (spar 105,-)

Nike Marathontest 3
21,1 km - Søndag den 5. april kl. 9.30
Pris: kr. 210,-
Tilbud: Nike Marathontest 2+3 = kr. 275 (spar 95,-)


Wings for Life App Run
Løb så langt du kan, for dem der ikke kan
Søndag den 3. maj kl. 13.00 - 16.00
Inkl. gratis T-shirt til de 200 første tilmeldte

Breakfast Run i Tivoli
30 minutters velgørenhedsløb i Tivoli - lørdag 16. maj kl. 10.00
Løb for at støtte Børnecancerfonden - maks. 500 pladser

Se alle løb