Årets Spartanere 2019

Posted

I weekenden blev Årets Spartanere hyldet. Nogle af dem har kæmpet sig til nye danske rekorder, mens årets sociale pris gik til en kvinde med blåt blod i årerne.

I Sparta er der en årelang tradition for at hylde dem, der gør noget særligt for klubben.

Det sker til den årlige gallafest, hvor alle medlemmer af Sparta er inviteret, uanset om man dyrker løb på motionsniveau, eliteniveau eller er en del af Spartas atletikafdeling. Her fester løbere fra f.eks. ‘Team Easy Run’ og ‘Late Runners’ sammen med kuglestødere og hækkeløbere, årets præstationer fejres, og de sociale relationer dyrkes på tværs af hold og discpliner.

Både de sportslige resultater og sammenhængskraften er vigtige i Sparta, og derfor uddeles der til gallafesten priser for både de mest betydningsfulde sportslige præstationer og sociale præstationer.

Formand Henrik Vincentsen var i år med for første gang, efter at han i januar overtog formandsposten i Sparta. Om baggrunden for priserne siger han:

“Både sporten og det sociale fællesskab er en del af Spartas DNA, og det skal vi honore. Det gør vi bl.a. ved at uddele priser til Årets Spartanere. Fælles for vinderne er, at de både gennem deres præstationer, den energi og tid de lægger i klubben og deres sociale indsats er med til at gøre klubben til det sportslige fællesskab, vi ønsker at være,” lyder det fra formand Henrik Vincentsen.

Priser for rekorder og en særlige social indsats

Der blev i år uddelt fire priser til Årets Spartanere. De gik til fire medlemmer, der har gjort noget ekstra for klubben: 400 meter hækkeløber Nicolai Hartling, diskoskaster Lisa Brix samt Nanna Løvborg Hansen og Vanessa Diaz, der begge er ivrige løbere i motionsafdelingen og aktive i forskellige udvalg.

Her kan du læse om, hvad der har gjort deres indsats og præstationer i sæson 2019 til nogle, der i særlig grad er værd at fremhæve.

Nicolai Hartling

Nicolai satte i 2015 dansk rekord på 400 meter hæk i tiden 50.02. Efterfølgende har der været nogle hårde år med skader og deraf manglende resultater. Det har været tydeligt at se, at Nicolais motivation led et knæk på grund af disse udfordringer.

Alligevel fortsatte Nicolai med at træne og træne, og takket være sin vedholdenhed kom han sig over sine skader i år og er igen blevet i stand til at vise sit format. At det i år resulterede i, at han lykkedes med at forbedre sin egen tidligere danske rekord på 400 meter hæk og derudover også Hartling har klaret kvalifikationskravet til EM Paris i 2020, er meget velfortjent og udløser prisen som Årets Spartaner – årets mandlige atlet.

Tillykke til Nicolai!

Lisa Brix

2019 har været en spændende sæson for Lisa. Allerede forud for sæsonen har der været et fokus på den danske rekord i diskoskast for kvinder, idet både Lisa Brix og klubkammerat Kathrine Bebe gennem et stykke tid har vist format til at kunne slå rekorden.

Bebe lagde stærkt ud i sæsonen med ny klubrekord og ny dansk rekord. Men så kom Brix på banen, og i sidste ende var det altså Lisa, der tog trofæet hjem ved i slutningen af sæsonen at slå både Bebes klubrekord og den danske rekord, ligesom hun også har klaret krav til EM i Paris 2020.

Det er på baggrund af denne flotte sæson, at prisen som Årets Spartaner – årets kvindelige atlet går til Lisa Brix. Tillykke, Lisa!

Nanna Løvborg Hansen

For fem år siden havde Nanna trænet op til sit første maraton. Hvis alt gik godt ville hun gerne under 4 timer, men i bund og grund ville hun bare gerne undgå ikke at komme sidst i mål – også fordi hendes mor kørte lukkecykel det år. Fem år har hun udviklet sig i en grad, hun aldrig havde troet var muligt, og blev i år dansk mester på maraton. En præstation, der kun handler lidt om tiden og titlen, men allermest om Nannas personlige og sportslige udvikling. Det store ryk kom, da Nanna skiftede til en træner, der formåede at tilpasse træningen til Nanna, og som – endnu vigtigere – har spillet en vigtig rolle for det, som Nanna selv betegner som sin største udfordring: At tro på sig selv. Nanna har vist, hvor meget man kan udvikle sig og opnå, når man tør at tro på sig selv. Nanna får prisen som Årets Spartaner – årets motionistpræstation for sin personlige og sportlige udvikling og titlen som dansk mester. Tillykke, Nanna!

Vanessa Diaz

Vanessa er her, der og alle vegne. Hun lægger et kæmpe stykke arbejde i Sparta og er altid smilende og hjælpsom. Man møder hende på kontoret, hvor hun tager imod nye medlemmer – en vigtig opgave, som ingen gør bedre. Det ligger hende meget på sinde at samle klubben og tage initiativ til fælles træning og hygge, ligesom vi også oplever hende på messer og i Motionsudvalget, hvor hun lægger en stor indsats. Hun har også en stor ære i (sammen med resten af trænerteamet) i, at det er lykkedes at stable et succesfuldt morgenhold på benene i form af Sparta Early Runners. Med den tid og energi, Vanessa lægger i klubben, undrer det ikke, at hun også har fundet sin store kærlighed i klubben og blev gift i klubben, ligesom hendes datter er aktiv i atletikafdelingen. Vanessas hjerte banker for Sparta og hun har ægte, blåt spartablod i årerne.

For sin store sociale indsats og arbejde for klubben modtager Vanessa derfor prisen som Årets Spartaner – årets sociale motionist. Stort tillykke, Vanessa!

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Änglamark Nytårsløb
2 km (børneløb) samt 5, 10 og 21,1 km
Torsdag den 31. december kl. 9.30 og 11.00
Obs! Kun 7000 pladser!

Mini Marathon
1 og 2 km familieløb og børneløb – Lørdag den 15. maj 2021 kl. 11.00 - 14.30

Se alle løb