CPH MARATHON MINI MILE SET1 byCARLNARD 13 scaled

Børnene åbnede Copenhagen Marathon

Klar, parat – løb! Selvom deltagerne ved lørdagens CPH Mini Marathon både har kortere ben og noget mindre løbesko end dem, der skal løbe de legendariske 42,195 kilometer ved Copenhagen Marathon, så var stemningen stadig helt i top. Og forventningerne hos børnene var mindst lige så store som hos de voksne.

CPH Mini Marathon bød på hele fire forskellige løb fordelt på to forskellige distancer. Således blev der afholdt 1 kilometer – med og uden voksne – og 2 kilometer – også med og uden voksne. Spartas trofaste maskot, Sprinter, var naturligvis også klar til tjeneste og spredte stor glæde og var med til at sætte stemningen ved den fælles opvarmning inden hvert løb.  Med høj musik i baggrunden og brede smil over hele linjen stillede børnene op ved den store startportal i Fælledparken, hvor de blev skudt afsted på ruten, der sluttede ved den officielle mållinje på Øster Allé. På den måde fik børnene en forsmag på, hvordan det foregår til Copenhagen Marathon, hvor de voksne løbere krydser den præcis samme linje efter deres 42,195 kilometer.

IMG 6919 scaled e1746943351545

Blandt de første, der kom i mål efter 1 kilometer, var Ela på 10 år. Hun stillede egentlig op i familieløbet, men hendes ambitioner rakte til mere:

”Jeg ville gerne løbe rigtig hurtigt, så jeg sagde til min mor og lillebror, at jeg bare løber for mig selv,” sagde Ela efter løbet, mens hun stolt viste sin medalje frem.

Selvom 1 kilometer måske kan virke som en lang distance for et barn, så kunne det godt tyde på, at der er en fremtidig løber gemt i Ela, som deltog ved CPH Mini Marathon for anden gang. Entusiasmen var nemlig stor, da hun kom i mål:

”Det var fedt! Det var sjovt at kunne købe fra de andre, og jeg kan også godt li’ medaljen. Jeg vil gerne komme igen næste år – så går jeg efter 2 km,” afslutter Ela.

IMG 5587 scaled e1746943331345

Ruten til Mini Marathon gik fra startportalen i midten af Fælledparken ad en lukket rute langs de høje grønne træer, inden løberne vendte ned af Øster Allé, hvor de krydsede målstregen til lyden af jublende tilskuere.

Blandt de mange glade løbere, der nød turen, var også Max på fire år, som løb sammen med sin far. Det var første gang, de deltog. Sammen gennemførte de familieløbet på 1 kilometer, og begejstringen var stor:

”Det var sejt at løbe. Der var mange, der heppede, og der var god musik,” sagde Max efter målgang.

Trods sin unge alder og det faktum, at det var første gang Max deltog i Mini Marathon, tilbagelagde han hele distancen i fuld firspring, og det var tydeligt at mærke hans stolthed i målområdet:

”Jeg løb hele vejen, og jeg var lidt forpustet nogle gange, men det er jeg ikke længere.”

Overskuddet fejlede ingenting.

IMG 6928 scaled e1746943383527

Efter to veloverstået 1 kilometersløb med og uden voksne, blev det tid til 2 kilometer for børn. Her fangede vi tvillingerne Naynika og Arjav på otte år, der begge var fulde af begejstring i målområdet.

I klassisk søskendestil startede de løbet sammen, indtil den ene trak fra. Og det var da også med en vis selvtilfredshed i stemmen, at Naynika fortalte, hvordan hun havde løbet fra brormand:

”Jeg vidste godt, at jeg ville løbe hurtigst,” smilede Naynika efter løbet, og hun fortsatte:
”Jeg har ikke prøvet at løbe til sådan et løb før, men det gik rigtig godt.”

Men selvom Arjav blev slået på målstregen af sin søster, var der ingen tvivl om, at de begge havde haft en rigtig god oplevelse:

“Vi gav også highfives til maskotten, Sprinter,” tilføjer Arjav og afslutter:
“Det var det bedste at være med til Mini Marathon, og vi kunne godt tænke os at komme igen en anden gang.”

De børn, vi fangede på målstregen, har tilsyneladende haft en rigtig god oplevelse til Mini Marathon, og mange af børnene blev også ekstra glade, da det gik op for dem, at deres medalje er en lille kopi af den officielle medalje, som deltagerne ved Copenhagen Marathon får udleveret ved målstregen om søndagen.

Således lyste mange af børnene endnu mere op, og smilene bredte sig over hele femøren, mens ryggen blev lidt rankere. For nu kunne man jo kalde sig ægte maratonløber – i hvert fald i miniforstand.