Posted

Det er en forventningsfuld Lars Budolfsen, som i weekenden rejser til Hamburg. Her er målsætningen nemlig at kvalificere sig til OL blandt 16.200 andre spændte maratonløbere til Hamburg Marathon.

To timer, 15 minutter og 15 sekunder. Det er tiden, Lars Budolfsen skal under på de 42,195 km i Hamburg Marathon, hvis han skal klare A-kravet til OL i Rio. Og det tegner godt for den 35-årige Sparta-løber, som ser positivt og forhåbningsfuldt frem til weekendens store test:

”Jeg plejer at være rimeligt stabil, og Hamburg er et løb, som jeg har løbet to gange før, og begge gange har jeg forbedret mig. Så på den baggrund har jeg en god fornemmelse omkring det,” siger Lars Budolfsen og tilføjer:

”Og så er det jo et OL-år i år, så der vil være et stort felt dernede, jeg kan følges med undervejs. Alt i alt synes jeg, at formen er god, og at tingene er lagt til rette til, at det kan blive et rigtig godt løb for mig.”

Grundige forberedelser

Den fysiske træning har været fokuseret mod en toppræstation i denne weekend lige siden en knæoperation sidste sommer. Og på det fysiske plan mener Lars Budolfsen, at han er parat.

Derfor drejer forberedelserne sig nu om at være klar rent mentalt:

”Et maraton kan udvikle sig på mange måder, så man er nødt til at tænke lidt forskellige scenarier igennem og prøve at dele ruten op i nogle forskellige faser,” fortæller Budolfsen om de mentale forberedelser.

Efter Hamburg Marathon

Uanset hvad weekenden bringer, venter der forandringer for løberen. Lars Budolfsen skal nemlig ikke blot hjem til Danmark efter et afsluttet løb; han vender også tilbage til sit job efter endt barsel.

Om det så skal tilrettelægges efter træning til OL i Rio, det vil weekendens resultater vise.

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Make a Mark CPH (Aflyst)
Løb 5 /10 km i Fælledparken, så kvinder kan stå stærkere
Lørdag den 20. juni fra kl. 17.00
Alle kan løbe med! (også mænd)

Se alle løb