Posted

Benjamin Lobo Vedel ville have valgt en anden disciplin end 400 m. Nu har alle ungdomsrekorder på distancen. I aften løber han på Østerbro Stadion.

Benjamin Lobo Vedel er et varmt navn inden for dansk atletik. I aften vender han hjem fra sin bopæl i USA for at stille op til Copenhagen Athletics Games.

Som så mange andre danske drenge, begyndte Benjamin Lobo Vedel til fodbold.

Han indså dog hurtigt, at han nok aldrig blev rigtigt god til det med at drible og skyde. Og en dag traf hans far en beslutning, som skulle vise sig at blive rigtig god.

”Jeg var ikke den store fodboldspiller, men jeg var hurtig og løb fra alle de andre på fodboldbanen. Det så min far også, og en dag valgte han simpelthen at køre mig til atletiktræning i stedet for til fodbold. En beslutning jeg i dag er ham dybt taknemmelig for, ” fortæller Benjamin Lobo Vedel.

Danmarks suverænt hurtigste 400m-løber startede dog med at løbe 400 meter med det samme. Som det oftest er, når man begynder til atletik, så laver man en lang række af forskellige discipliner.

”Jeg har prøvet samtlige discipliner undtagen stangspring, og jeg har altid ment, at jeg kunne blive en fantastisk højdespringer. Men det var jeg så også den eneste, der mente,” siger Benjamin Lobo Vedel med et smil.

Fra 3000m til 400m

I stedet for højdespring blev det istedet 3000-meteren, som Benjamin Lobo Vedel gjorde sig positivt bemærket på.

Som 13-årig satte han således ny dansk U14-rekord på distancen, og derfor kom det også som lidt af en overraskelse, da hans træner Erik Barslev pludselig mente, at han skulle løbe 400 meter.

”Jeg var 14 år, da jeg pludselig skulle til at løbe 400 meter. og jeg var lidt usikker på, om det var en god ide, og om det var det, jeg ville være bedst til. Min træner pressede dog på, og jeg valgte at stole på ham og prøve noget nyt. Det viste sig at være en god ide, da jeg det første år satte min første danske rekord på 400 meter (U15),” siger Benjamin Lobo Vedel.

Siden har han sat sig på samtlige danske ungdomsrekorder på 400 meter-distancen både udendørs og indendørs. Den eneste rekord, han endnu mangler, er seniorrekorden udendørs.

Livet i USA er anderledes

Benjamin Lobo Vedel har de seneste par år boet i USA, hvor han studerer og træner på University of Florida, hvor han er en del af atletikholdet Florida Gators. En beslutning, som han på ingen måde har fortrudt, men også en beslutning der har krævet en del tilvænning.

”Her drejer min verden sig mest af alt om atletik og sport generelt, men systemet gør det muligt at fokusere på skolen samtidigt. Den største forskel der er mellem Danmark og USA er helt simpelt de mennesker, jeg er omkring. Den tilgang, som trænere og atleter har til sporten, er meget anderledes end den, vi kender herhjemme, og det har krævet, at jeg har lært at forstå denne tilgang for at trives,” siger Danmarks bedste 400 meter-løber.

Tæt ven med verdens hurtigste

Ved siden af atletikken læser Benjamin Business finance og sports management. Ved siden af studierne bliver det typisk til fem ugentlige træninger på atletikstadion og 2-4 gange styrketræning.

Træning og styrketræning kan nemt tage over fire timer, så fritiden er begrænset. Derfor er det heller ikke overraskende, at Benjamins netværk i USA primært er inden for atletikken.

Hans bedste ven er Grant Holloway, som i øjeblikket er den hurtigste hækkeløber i verden, og han har været med til at ændre Lobo Vedels tilgang til sporten.

”Vi har været rigtig tætte de sidste to år på UF (University of Florida, red.), og han har lært mig, at man ikke skal være så fokuseret på resultatet, men hellere nyde sporten og det at konkurrere. Rigtigt mange atleter glemmer dette og mister lysten til sporten af samme grund.”

Danmarks hurtigste 400 meter-løber får ved CAG hård konkurrence fra et stærkt internationalt felt, men håber på, at han kan give publikum et godt show, da det efterhånden er længe siden, at han har konkurreret på dansk grund.

Oplev Copenhagen Athletics Games

Alle interesserede er velkomne til at komme og opleve Copenhagen Athletics Games på Østerbro Stadion. Det koster 75 kr., som betales i indgangen.

Du kan også følge med vi alive streamingen hjemme fra sofaen. Vi forventer at være live fra kl. 17.45.

Følg live streamingen fra Copenhagen Athletics Games her fra kl. 17.45

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Änglamark Nytårsløb
2 km (børneløb) samt 5, 10 og 21,1 km
Torsdag den 31. december kl. 9.30 og 11.00
Obs! Kun 7000 pladser!

Mini Marathon
1 og 2 km familieløb og børneløb – Lørdag den 15. maj 2021 kl. 11.00 - 14.30

Se alle løb