Posted

Sparta sender i weekenden 50 atleter til DM-inde i Skive med en klar målsætning.

Sparta har igennem de seneste mange år været den mest vindende klub ved de danske indendørsmesterskaber. Det er igen den helt klare målsætning, når dette års mesterskaber finder sted i i Skive i weekenden den 16. – 17. februar.

Der er er lagt op til to spændende atletikdage med mange interessante konkurrencer, hvor der for en række atleter også er en realistisk mulighed for at klare kvalifikationskravet til de kommende europamesterskaber.

Læs også: Klar til EM i sidste øjeblik

Disse atleter går efter EM-krav

Der er reelt fire Spartanere, som har en realistisk chance for at klare EM-kravet.

Det er bl.a. Nick Rostgaard og Andreas Lindgreen, der begge stiller til start på 1500 meter. Nick har faktisk tidligere klaret kravet, men desværre i et løb, hvor han efterfølgende blev diskvalificeret for at træde uden for banen. Andreas har været meget tæt på, og hvis der bliver løbet stærkt, kan det være ved det kommende DM, at kravet kommer i hus – hvis det modsat ikke viser sig at blive et taktisk løb i jagten på en DM-titel.

På den helt korte distance, nemlig 60 meter, er Festus Asante favorit til sejren. Han har allerede klaret EM-kravet, men til DM kan en anden Spartaner, nemlig Frederik Schou, måske gøre ham følgeskab. Det kræver en tid på 6,78 sekunder, hvilket er en mulighed, hvis alt går op i en højere enhed.

Spændende guld-dyster

På den lange distance på 3000 meter stiller Ole Hesselbjerg til start. Her er kravet for at klare kvalifikationen til EM 8.05.00 minutter, hvilket er en tid, der ikke er umulig. Fokus for Ole er dog på at vinde DM-guld.

Det er det helt sikkert også hos Andreas Trajkovski, som faktisk har tre danske mesterskaber at forsvare fra udendørssæsonen. Det er både i længdespring, 200 meter og 4 x 200 meter, og det er langt fra utænkeligt, at han kan gentage det kunststykke.

I længdespring får han hård konkurrence fra klubkammerat Sebastian Pedersen, som er forsvarende danske mester indendørs.

En anden spændende dyst finder vi i kuglestød, hvor Spartas Casper Jørgensen og Kenneth Mertz fra FIF må regnes som de to største favoritter.

Favorit er Spartas Rasmus Jørgensen også i stangspring, selvom det er hans første konkurrence i denne indendørssæson. Det bliver spændende at se, hvilket niveau Rasmus er på, og om mangekæmper Oliver Chabert, som har sprunget 4.90 meter, kan presse ham.

Noget ekstra på spil

Hos kvinderne er der især på 800 meter noget ekstra og andet end DM-medaljer på spil, set med Sparta-øjne.

Her står de to spartanere Laura Poulsen og Annemarie Nissen på startstregen, og de er begge blandt favoritterne til at tage medaljer. Laura har netop lige klaret U20 EM-kravet på distancen, mens Annemarie har taget springet fra 100 meter hæk til 800 meter, og her har hun vist store evner med en tid på 2.10.70.

Her kan du følge DM inde direkte fra Skive 16. – 17. februar

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Make a Mark CPH (Aflyst)
Løb 5 /10 km i Fælledparken, så kvinder kan stå stærkere
Lørdag den 20. juni fra kl. 17.00
Alle kan løbe med! (også mænd)

Se alle løb