Posted

Løbsrekorderne blev smadret i både kvindernes og mændenes eliteløb. Rekordmange udenlandske deltagere – 3600 ud af 22.000 – deltog i det, der gik hen og blev Europas hurtigste halvmaraton.

Ikke mindre end syv mænd gennemførte den hurtigste halvmaratonrute i Europa på under 60 minutter. Det var i rekorder i luften, da tusindvis af løbere var inviteret til en fantastisk gadefest i Københavns og Frederiksbergs gader.

Vinderen af CPH Half 2016, James Mwangi Wangari (KEN), og den kvindelige vinder, Hiwot Gebrekidan Gebremaryam (ETH), stod for dagens løbsrekorder.

David Katz, IAAF international road race technical official (løbsteknisk ekspert fra det Internationale Atletik Forbund), som leder afviklingen af IAAF label events, var tilfreds med årets løb:

“Wow. Bare wow. I havde nærmest hvad der svarer til en mindre by løbende gennem Københavns gader i dag, og alle nød det. Dette IAAF Silver Label event er allerede blevet en klassiker. Det er vores tredje år (medregnet VM Halvmaraton, red.), og vi kan kun blive bedre og bedre for hvert år fremover. Så tillykke til alle involverede, særligt til deltagerne, som jo er de virkelig vindere – uanset om de kom i mål efter 59 minutter og sidst i feltet efter 3 timer. I dag er alle vindere. Og i særdeleshed arrangørerne af dette event og indbyggerne i København,” lyder det fra David Katz.

Også Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund, var en glad mand:

“Denne rute er som skabt til rekorder, og det er dagens tider et klart bevis på. Nye løbsrekorder for både mændene og kvinderne og syv løbere under en time – det gør ruten til Europas hurtigste. Og så havde vi endda vind ude på ruten, hvilket ikke trak i den rigtige retning. I forestiller mig, at der blev sat mange personlige rekorder blandt de 22.000 deltagere i dag, siger Jakob Larsen, som også roser de 800 frivillige for deres bidrag til at gøre løbet til en succes.

Direktør i Sparta Atletik og Motion, Dorte Vibjerg, er enig:

“Dette unikke event i hjertet af København – og nu det hurtigste halvmaraton i Europa – tiltrækker både eliteløbere og motionsløbere fra Danmark og hele verden. Det er vores store forhåbning, at vi også fremover vil kunne tiltrække løbere fra både nær og fjern.”

Sport Event Danmark, som er partner for eventet, er begejstrede over det rekordhøje antal udenlandske deltagere:

“Copenhagen Half Marathon bygger på arven fra VM Halvmaraton i 2014. Og i år slog CPH Half flere rekorder – jeg er f.eks. rigtigt glad for at se dette rekordhøje antal af udenlandske deltagere. Det er helt klart med til at brande Danmark ikke kun som en nation af løbere, men også en destination for løbere”, udtaler Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

CPH Half har etableret sig selv som et super hurtigt halvmaraton i hjertet af København, udtaler Lars Vallentin Christensen, Head of Sport Events i Wonderful Copenhagen:

“I dag leverede CPH Half en uforlignelig gadefest for deltagere såvel som tilskuere. Power zonerne skabte en energisk og unik atmosfære langs ruten, og København har vist, at den er en af verdens førende sportsbyer. CPH Half satte en streg under dette i dag.”

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Make a Mark CPH (Aflyst)
Løb 5 /10 km i Fælledparken, så kvinder kan stå stærkere
Lørdag den 20. juni fra kl. 17.00
Alle kan løbe med! (også mænd)

Se alle løb