Posted

Med udfasningen af alle corona-restriktioner ved motionsevents fra 1. september er det nu sikkert: DHL Stafetten og Copenhagen Half Marathon afholdes uden mundbind, afstand eller corona-pas.

Tusindvis af løbere kan nu snøre løbeskoene og begynde træningen.

For takket være den seneste udfasningsaftale vender to af Danmarks største løbeevents, nemlig DHL Stafetten København og Copenhagen Half Marathon, med sikkerhed tilbage i september.

Og det bliver præcis som vi kender dem – uden mundbind, afstand eller coronapas.

Vi glæder os over, at to af vores absolutte flagskibsevents kan være blandt de første til at genstarte idrætsfællesskaberne rundt omkring i landet, og at vi igen kan invitere vores løbere, frivillige, partnere og sponsorer tilbage til de løbefester, vi kender og har savnet.

Og der er rigtigt meget at fejre, når vi den 1. september skyder DHL Stafettens første dag i gang:

“At vi nu kan afvikle disse to flagskibsevents giver motivation og engagement ude i løbeklubberne og løbefællesskaberne landet over, som har brug for noget at samles om og holde sig aktive omkring. Det er hele det frivillige idrætsliv og foreningsdanmark, der nu kan starte op igen,” lyder det fra Dorte Vibjerg, direktør i Sparta Atletik og Løb.

En kamp for at kunne løbe igen

Sparta har i det seneste år kæmpet en kamp for at kunne få lov at afholde sikre motionsevents.

“Der skal lyde stor cadeau til idrættens organisationer, som sammen med os og landets største foreningsbårne løbsarrangører har kæmpet for at idrætslivet, foreningslivet og de store motionsevents kunne komme i gang igen. Det er vigtigt for folkesundheden og for fællesskabet,” mener Dorte Vibjerg.  

DHL Stafetten flyttes to dage

At udfasningen først træder i kraft den 1. september betyder, at de første to dage af DHL Stafetten København må flyttes ind i september.

DHL Stafetten afholdes således over 5 hverdage fra onsdag den 1. september til og med tirsdag den 7. september, altså med undtagelse af weekenden. 

DHL Stafetten København

DHL Stafetten skubbes to dage og kan dermed afholdes helt uden restriktioner.

CPH Half bliver en kæmpe løbefest

Copenhagen Half Marathon vil blive afholdt den 19. september på den superhurtige rute, der har gjort løbet verdenskendt.

Det vil samtidig være det første store motionsløb i verden, der vender tilbage på den internationale løbescene efter corona-pandemien.

Og interessen for at løbe er enorm, konstaterer Dorte Vibjerg: 

“Vi ligger på nuværende tidspunkt foran tilmeldingstallet for 2019, som var det første år, hvor CPH Half var udsolgt, og vi ser kun, at tendensen fortsætter. Folk vil gerne tilbage til normale tilstande og opleve suset ved at være en del af et stort løbefællesskab,” fortæller hun.     

CPH Half var i 2019 udsolgt med 25.000 deltagere.

Fakta

  • Copenhagen Half Marathon afholdes for 7. gang søndag den 19. september 
  • Der er plads til 25.000, og der er pt. over 11.000 tilmeldte
  • Copenhagen Half Marathon er et World Athletics Road Race Elite event (tidligere IAAF Road Race Gold Label event)
  • Løbet arrangeres af Sparta Atletik og Løb i samarbejde med Dansk Atletik. Det er sponsoret af Zalando, Nordea-fonden er bidragsyder, partnere er Københavns Kommune, Frederiksbergs Kommune, Sport Event Danmark.     
  • DHL Stafetten afholdes i sin 40. udgave over 5 dage: 1., 2., 3., og 6., 7. september
  • DHL Stafetten har ca. 120.000 deltagere fordelt på mere end 3000 virksomheder 
  • DHL Stafetten har været afholdt i Fælledparken, København, siden 1981
  • Sponsor er transport- og logistikfirmaet DHL 

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Se alle løb