Posted

Tænkte du også, hvordan du dog skulle tilbringe din corona-sommerferie herhjemme i Danmark? Det gjorde Mikaela også.

Hvis du tænkte ‘Åh nej, ikke corona-sommerferie i Danmark’, så var du nok ikke den eneste, der tænkte sådan i år.

Men faktisk der er faktisk rigtig meget at se og opleve i Danmark. Du kan opleve naturen til vands på et SUP board eller i en kajak, du kan cykle Bornholm rundt eller tage på en løbeferie og kombinere træning med gode oplevelser og kilometer i løbeskoene.

Sidstnævnte var hvad Mikala gjorde, da hun i sommerferien snørede løbeskoene og løb fra Køge til Danmarks sydligste punkt, Gedser, sammen med sin mand, Ivan.

Dette er hendes beretning om 180 kilometer i løbesko på seks dage, hvor Mikaela og Ivan løb gennem den uberørte natur på Falster, sov under stjernehimlen og spiste morgenmad over bålet.

Vi sad en aften og drak et glas rødvin, og Ivan spurgte, om vi ikke skulle løbe fra Køge til Danmarks sydligste punkt, Gedser? Jeg elsker at løbe, jeg elsker at sove i naturen, så jeg var selvfølgelig frisk på en alternativ ferie i løbeskoene i Danmark.”

For Mikaela er er der noget mediterende ved at løbe og sove i naturen.

En oplevelse, der binder os tættere sammen

Mikaela er en aktiv dame, som allerhelst vil holde en aktiv ferie og skabe en masse gode oplevelser og minder, som hun kan dele med sin mand. Det er med til at binde dem tættere sammen, for som hun siger:

“Jeg er mindst lige så tosset som ham.”

Turen bød på flere fantastiske naturoplevelser

Turen gik igennem smukke landskaber

Gode forberedelser var givet godt ud

At løbe 180 kilometer på seks dage, hvor landskabet skifter hver time fra strand til skove og veje, kombineret med det danske, ustadige sommervejr, så kræver en sådan alternativ ferie lidt forberedelse, hvis man ikke skal blive tvunget til at stille løbeskoene før tid.

Derfor sørgede Mikaela og Ivan også for at lave sit hjemmearbejde, så de vidste, hvor de kunne få vand og købe mad på turen, så de ikke gik sultne i seng eller måtte starte dagen efter på tom mave. Selvom det ”kun” er seks dage, så skal det være sjovt og en god oplevelse. De timer, man bruger på at forberede sig, er givet godt ud i sidste ende, når du er sulten eller tørstig.

“Inden vi tog af sted så havde vi på forhånd planlagt ruten og undersøgt, hvor vi kunne sove i shelter, var der adgang til vand, så vi kunne få en varm aftensmad eller, hvor vi kunne købe morgenmad til dagen efter. Efter en lang dag i naturen og løbeskoene, så smager din aftensmad pludselig meget bedre.

De lokale lækkerier skulle selvfølgelig smages

Overnatningen foregik i shelters

Tricks til at narre hjernen

På et tidspunkt vil dine ben føles tungere, og du vil måske have lyst til at trække soveposen op over ørene og blive liggende lidt længere i varmen.

Det kan blive (mentalt) hårdt at vide, du skal i løbeskoene igen, og du skal tilbagelægge 20-30 kilometer, før du igen kan lægge dig til rette under nattehimlen i din varme sovepose. Og selvom din hjerne siger en ting, så kan du godt kravle over muren, når du rammer den, og der er små tricks til at overkomme træthed eller forhindringer på vejen.

”Hver morgen startede vi med at gå for at varme kroppen op. Kroppen skulle lige i gang, før vi begyndte at løbe. Den skal være drevet af lyst, fordi ellers bliver det svært at komme igennem. Vi havde den holdning, at kom vi forbi et sted med kaffe og kage, så skulle vi selvfølgelig smage de lokale specialiteter. Det er vigtigt, din tur er drevet af lyst, og at det er sjovt.”

En tur fra Køge til Gedser giver nogle ekstraordinære oplevelser.

For Mikaela var noget af det bedste, da de løb gennem naturen ved østkysten på Falster, inden de nåede til Gedser. Naturen var uberørt og anderledes på en anden måde, end du er vant til, hvis du primært løber i København, og du møder nogle mennesker, som du ellers ikke ville have talt med.

De mødte blandt andet et par fra Schweiz, som var i gang med at cykle fra Berlin til København, og de mødte en mand, som elskede at cykle rundt i naturen. Han var på vej fra Falster til Jylland, hvor han har et sommerhus med sine kone.

6 dage, 180 kilometer og mange kager

Seks dage, 180 kilometer og mange lokale kager senere, så står du pludselig midt i Gedser. Du har nået dit mål, og du har mange nye, dejlige minder og oplevelser, som kroppen skal bearbejde efter en god ferie.

”Vi var helt høje og gav hinanden en kæmpe highfive. Men det var også en underlig følelse, for før vi vidste det af det, så havde vi nået vores mål. Vi brugte seks dage på at komme frem, men det tog os mindre end én dag at komme hjem. Vi ville til enhver tid gøre det igen, og Danmark har meget mere at byde på, end hvad man tror.”

Efter seks dejlige dage nåede de frem til deres mål

Undervejs mødte de mange sjove bygninger og ting

Der er heldigvis mange veje, der fører til Gedser

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Mini Marathon
1 og 2 km familieløb og børneløb – Lørdag den 15. maj 2021 kl. 11.00 - 14.30

Se alle løb