fbpx
youtube facebook instagram Flickr Hent CPH Half Appen
  • en

Posted

Telenor CPH Marathon 2018 bød på fantastiske vindertider hos mændene og ny løbsrekord på 2.11.16.

William Nyarondia Morwabe fra Kenya løb den hurtigste maratontid nogensinde løbet i København, da han vandt dette års Telenor CPH Marathon maraton.

Med vindertiden 2.11.16 præsterede Morwabe ikke bare en forbedring af den eksisterende løbsrekord, som lød på 2:12,10. En rekord, der blev sat i 2017, hvor den erstattede en dengang 30 år gamle løbsrekord.

Og ikke bare én, men hele to tider under løbsrekorden blev det til på denne søndag på Islands Brygge, idet Abraham Girma fra Etiopien blev registreret med en tid på 2:11,29.

Morwabe vandt med 14 sekunder

Morwabe, som i øvrigt er et kendt ansigt ved danske motionsløb og bl.a. tidligere har vundet Etape Bornholm og B.T. Halvmaraton, rykkede fra resten af førerfeltet ved 34 kilometer, og kun etiopiske Abraham Girma formåede at følge med.

Han holdt en afstand på 10 sekunder op til Morwabe, men kom aldrig helt op på siden af ham, selvom det på et tidspunkt tegnede til et spurtopgør på opløbsstrækningen på Islands Brygge.

Da Girma krydsede målstregen, stod tidstavlen på 2:11.30, altså 14 sekunder efter Morwabe, men altså stadig hurtigere end den tidligere løbsrekord.

Nummer tre blev Paul Chege, som kom i mål efter 2.12.25, så det var flotte toppræstationer på trods af det varme vejr ved Telenor CPH Marathon

Flot vindertid hos kvinderne

Hos kvinderne tog Shasho Insermu fra Etiopien sejren i en af de bedste tider nogensinde sat ved Copenhagen Marathon.

Insermu tog hurtigt tog føringen i løbet og holdt den hele vejen til mål, idet hun kom i mål i tiden 2:32,18.  Det blev dog ikke til en erstatning for den eksisterende løbsrekord på 2:30.51, men alligevel en af de bedste tider sat ved Copenhagen Marathon nogensinde – på trods af de varme vejrforhold, som dagen bød på.

Nummer to hos kvinderne blev Betty Chepleting fra Kenya i tiden 2.32.42, mens Tesfanesh Merga fra Etiopien kom i mål som tredjehurtigste kvinde i tiden 2:33,04.

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Mini Marathon
1 og 2 km familieløb og børneløb – Lørdag den 15. maj 2021 kl. 11.00 - 14.30

Se alle løb