Copenhagen Half Marathon 2021 Dr. Louises Bro NBRO nørrebro

Posted

Etiopieren Tsehay Gemechu løber 1:05:08 og slår løbsrekorden i et hurtigt CPH Half, hvor 19.000 løbere festede sig igennem Københavns gader.

Der var fantastisk stemning i Københavns og Frederiksbergs gader ved årets CPH Half, som efter et års corona-pause løb af stablen søndag den 19. september.

Lige over 19.000 havde tilmeldt sig årets #nolimitsedition, hvoraf 28% var af anden nationalitet end dansk. Og København var helt tydeligt klar til at byde de mange løbere velkommen i byens gader igen, og stemningen både på løberuten og langs med ruten bar klart præg af, at løb har været savnet.

Hurtige tider og ny løbsrekord

Løbet viste sig atter som et af verdens hurtigste løb med de fire første mænd i mål på under én time, mens Tsehay Gemechu hos kvinderne forbedrede en legendarisk løbsrekord.

Hurtigst var VM-bronzevinderen Amdework Walalegn fra Etiopien, der i en tæt og medrivende spurt snuppede sejren i 59:10 minutter – bare to sekunder foran kenyaneren Kenneth Renju.

Dagens mest opsigtsvækkende præstation fandt man dog i kvindernes løb, da Tsehay Gemechu stormede i mål i ny løbsrekord 65:08 minutter.

Dermed fik den 22-årige etiopier skåret syv sekunder af den løbsrekord, som Hollands dobbelte OL-guldvinder Sifan Hassan satte i 2018, hvilket var og er europæisk rekord.

Abdi Ulad og Anna Ritah vinder DM-guld

Traditionen tro var årets danske mesterskab på distancen indlagt i løbet.

Stjernen fra ”Vild med dans”, Abdi Ulad (Hvidovre AM), havde her taget en pause fra tv-showet for at sikre sig endnu en titel til samlingen med vinder-tiden 63:30 minutter. AGF-løberen Omar Hassan, der var 13 sekunder hurtigere, blev først udråbt som vinder, men den etiopiskfødte århusianer venter fortsat på dansk statsborgerskab – og dermed gik guldmedaljen alligevel til Abdi Ulad, der slog en anden AGF-løber, Jacob Simonsen, med tre sekunder.

Yderligere 15 sekunder efter kunne den tidligere triatlet Rune Bækgaard (Team Hechmann) snuppe bronzemedaljen.

Hos kvinderne sejrede et nyt navn, Annah Ritah Nagadya fra Peak4Ever, i 1:16,49 time – bare fire sekunder foran Kamilla Sofie Vallin (VO2RC). Hurtigste danske kvinde over målstregen var dog Astrid My Rønde Kristensen fra Hjelmy Idrætsefterskole, som dog er for ung til at indgå i DM-mesterskabet.

Se alle resultater og nyheder m.m. fra CPH Half

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Efterårsatletikskole
3 dages efterårsatletikskole for børn 7-9 og 10-15 år
Vælg mellem man-ons el. tor-lør i uge 42

Nytårsløbet 2021
Nytårsløbet 2021 - 31. december på Østerbro
Start kl. 9.30 eller kl. 11.00
Distancer fra 2 km til halvmaraton

Se alle løb