Om Sparta

Sparta Atletik og Motion er Danmarks største løbe- og atletikklub og non-profit arrangør af bl.a. Telenor CPH Marathon, CPH Half og DHL Stafetten Kbh, men også atletikstævner.

Sparta Atletik og Motion blev grundlagt i 1898 på Østerbro. Siden midten af 80’erne har Sparta domineret den danske atletikverden og kan bryste sig af utallige mesterskaber både individuelt og for hold.

Sparta har over 1500 medlemmer, der træner løb og atletik på alle niveauer

Vi skaber resultater og sammenhold gennem idræt

I Sparta arbejder vi for at skabe sammenhold gennem idræt, udvikle talentfulde atleter og få flere ud at motionere.

▶︎ I Sparta Motion kan man vælge mellem mere end 20 forskellige løbehold og træningstilbud for alle niveauer og træne målrettet op til specifikke løb uanset ens ambitioner.

▶︎ I Sparta Atletik kan børn og unge træne sig til tops i atletikkens discipliner og bidrage til Spartas absolutte topresultater i både ind- og udland.

▶︎ I vores eventafdeling arbejder vi for at få flere danskere til at dyrke motion gennem store idrætsbegivenheder – fra Telenor Copenhagen Marathon og CPH Half over DHL Stafetten. Vi arrangerer også atletikstævner for både børn og seniorer.

Vores mission er at skabe sammenhold og oplevelser gennem idræt, udvikle talentfulde atleter og få flere danskere ud at motionere.

Vi støtter et aktivt liv

Til vores mange events får vi hjælp af frivillige fra en lang række foreninger og organisationer. På den måde støtter vi disse med over 1 million kroner om året og gør det muligt for dem at skabe bedre vilkår og faciliteter for deres egne medlemmer.

Vi yder også gratis bistand til andre løb, som tjener et godt formål, bl.a. Nørrebroløbet og Valbyløbet, så flere kan opleve glæden ved en aktiv livsstil.

Vi deler ud af vores ekspertise inden for løb og eventafvikling, når vi står for afviklingen af små og store events, herunder Royal Run, Fri for Mobberi Børnestafetten, VM Halvmaraton og EM i Beer Mile.

Vores samarbejdspartnere

Vi samarbejder med en lang række partnere, foreninger og organisationer, herunder fødevareBanken, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Sport Event Danmark, Nordea-fonden, DGI, Dansk Atletik Forbund, Mary Fonden, Red Barnet, Team Tvilling og Copenhagen Volunteers.

Vi er taknemmelige for samarbejdet med en lang række gode sponsorer, som gør det muligt for at levere en høj kvalitet i vores træningstilbud og events. Blandt disse er Telenor, DHL, Nike, BMW, Änglamark, Zalando, Dansk Supermarked, Pågen, Marathon Sport, High5, Sportmaster og mange flere.

Se alle vores sponsorer og partnere

Sparta arrangerer hvert år det internationale atletikstævne Copenhagen Athletics Games, hvor danske og internationale topatleter dyster på Østerbro Stadion.

I Samarbejde med Dansk Atletik Forbund arrangerer Sparta det prestigefulde IAAF Gold Label-halvmaraton Copenhagen Half Marathon, som på rekordtid har slået sit navn fast som en af verdens absolut hurtigste halvmaratonruter.

Se Spartas kommende events

Læs om Spartas motionsafdeling her

Læs om Spartas atletikafdeling her