Træningsgruppe med døve debuterer til Änglamark Nytårsløb

Posted

Løbefællesskaber kan være ekstra motiverende, men for døve kan de være afgørende. Derfor har Michelle Lindop samlet en gruppe af døve, som nu skal gennemføre deres første løb.

Når vi andre hører musik, en podcast eller får en sludder med en løbekammerat, føles løbeturen ofte lettere.

Den mulighed har man ikke når man er døv, og derfor kan løbeturen hurtigt blive en ensom oplevelse – hvis man da overhovedet kommer afsted.

Michelle Lindop har personligt kendskab til de udfordringer, man kan have, hvis man er døv. Derfor har hun taget initiativ til at samle en gruppe af døve løbere, som hun har trænet i et stykke tid og nu er klar til deres første udfordring sammen.

“Jeg har via Facebook fundet frem til en gruppe af 10 døve, som jeg igennem et stykke tid har trænet en gang om ugen. Vi begyndte med at løbe 10 sekunder ad gangen, og nu er der så i hvert fald fire af dem, som er klar til at løbe ved Änglamark Nytårsløb,” fortæller Michelle Lindop, som er personlig træner.

Døv bror gav ideen

Michelle Lindop er personlig træner, men hun har også et personligt kendskab til hvilke udfordringer døve kan have. Hendes bror er nemlig døv, og derfor ved hun, hvor vigtigt det også er for dem at komme ud og røre sig.

For Michelles træningsgruppe har fællesskabet spillet en vigtig rolle.

“De er mennesker ligesom alle os andre og oplever også udfordringer ved at dyrke motion i en travl hverdag. Men det kan godt være ekstra svært for mange af dem at få løbet en tur alene, da de jo ikke kan høre musik eller podcast, som vi andre kan, og derfor kan det for nogle hurtigt blive lidt ensomt. Derfor er det endnu vigtigere for dem, at de kan blive en del af en gruppe og et fællesskab som samtidige forpligter og motiverer,” siger Michelle Lindop. 

Fællesskabet fik Anne afsted

En af dem, som nyder godt af at løbe sammen med andre, er Anne Roslyng.

“Jeg har længe villet lære at løbe. Løbeholdet får mig til at komme afsted hver weekend, for det er hyggeligt at løbe sammen med de andre,” siger hun.

Klar til første fælles udfordring

Efter nogle ugers træning er gruppen kommet op på distancer omkring 5 – 6 kilometer i skiftevis gang og løb.

Næste skridt er deres første fælles udfordring, Änglamark Nytårsløb, hvor planen er, at de sammen skal løbe 5 kilometer. Alene det at komme ud og deltage i et løb, er et stort skridt.

“I øjeblikket er vores træningsture på 5,7 kilometer rundt om Damhussøen og Damhusengen, og det er med én kilometer løb og så lidt gang. Så planen til Änglamark Nytårsløb er at løbe 5 kilometer, men nu må vi se. Bare det at komme ud og deltage i et løb er stort for dem,” siger Michelle Lindop.

Tilmeld dig Änglamark Nytårsløb her – vælg mellem 2, 5, 10 eller 21,1 km

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Danmark løber – godt nytår!
Danmark løber - godt nytår 31. december kl. 10.00
Gratis, virtuelt løb med distancer fra 2,5 km til halvmaraton
(Spartas Nytårsløb 2020 er aflyst pga. COVID-19)

Mini Marathon
1 og 2 km familieløb og børneløb – Lørdag den 15. maj 2021 kl. 11.00 - 14.30

Se alle løb