Posted

Copenhagen Half Marathon er netop blevet tildelt et prestigefyldt sølvlabel af Det Internationale Atletikforbund, IAAF. Et label, der kun tildeles en eksklusiv skare blandt landevejsløb i hele verden. Med tildelingen er arrangørerne et skridt nærmere ambitionen om at skabe et af verdens bedste halvmaraton for både motionister og international elite.

Oven på en succesfuld premiere i 2015 er holdet bag Copenhagen Half Marathon i fuld gang med at arrangere 2016-udgaven af hele Danmarks nye verdensklasseløb. Erfaringerne fra sidste år analyseres, og alle detaljer justeres, så det populære halvmaraton bliver endnu bedre. En af opgaverne er at udskifte sidste års bronzelabel med det endnu mere prestigefyldte sølvlabel, som IAAF netop har tildelt løbet.

Vi er stolte over at Copenhagen Half Marathon nu har fået tildelt et sølvlabel fra IAAF. Det betyder jo, at vi er på rette vej i forhold til at opnå absolut verdensklasse i teknisk afvikling, hvilket forhåbentlig er tydeligt for alle deltagere i vores løb, udtaler Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund, som er den ene af løbets to arrangører.

Vi er med kun en enkelt løbsafvikling gået fra bronze- til sølvlabel, så det lover godt for indfrielsen af vores erklærede mål om at få guld næste gang, siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta Løb, som er løbets anden arrangør, og tilføjer:

Vi har ikke kun fokus på den tekniske kvalitet – deltagernes samlede løbsoplevelse tæller for os i lige så høj grad. Deltagerne skal have den totale oplevelse, fra de møder os i den første kommunikation på de digitale platforme, til de kommer over målstregen.

IAAF uddeler bronze-, sølv- og guldlabels til gadeløb ud fra en række kriterier som bl.a. selve ruten, løbets organisering, teknisk afvikling af løbet, TV-transmission, elitefelt og en lang række andre faktorer, som Cph Half dermed i høj grad lever op til.

Beautiful Place – Beautiful Race

Så enkelt beskriver en af verdens førende og mest erfarne løbstekniske eksperter, David Katz, Copenhagen Half Marathon og fortsætter:

Copenhagen Half Marathon har fuldt fortjent sølv, for det er kort fortalt et af verdens bedste løb. Du føler dig særdeles velkommen og fornemmer varme og hjertelighed, hvilket er meget attraktivt, når man kommer som løber fra udlandet. Det er unikt og særdeles svært at skabe denne stemning som løbsarrangør. Derudover er Cph Half ualmindelig godt organiseret – samarbejdet mellem klub og forbund (Sparta og Dansk Atletik Forbund, red.), fungerer ekstraordinær godt.

Men det er ikke kun løbseksperterne, der mener, at Cph Half er en oplevelse ude lige; David Katz bakkes nemlig op af løberne. Her er det Gennaro Emiliano Girasole, som i 2015 tog turen fra Italien for at deltage i det danske halvmaraton, og som vil tage turen igen i 2016:

I ran several races around the world, but this one was incredible. The smoothness of the course and the beauty of the streets we passed through. The best part was the cheering. From the first kilometer till the finish line. Families, children, sport fans … all there to cheer for a mass of thousand and thousand runners. A cheer that makes you forget the fatigue and the tiredness. Excellent organization, from the race kit pick up till the bag drop. I’ll do it again for sure … super recommended!

Copenhagen Half Marathon vil fortsat have en superhurtig, rekordegnet rute. Løbet formåede i sit debutår at levere de bedste eliteresultater blandt alle europæiske halvmaraton løb (kilde: all-athletics.com).

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Nike Marathontest 2
15 km - Søndag den 1. marts kl. 9.30
Pris: kr. 170,-
Tilbud: Nike Marathontest 2+3 = kr. 275 (spar 105,-)

Nike Marathontest 3
21,1 km - Søndag den 5. april kl. 9.30
Pris: kr. 210,-
Tilbud: Nike Marathontest 2+3 = kr. 275 (spar 95,-)


Wings for Life App Run
Løb så langt du kan, for dem der ikke kan
Søndag den 3. maj kl. 13.00 - 16.00
Inkl. gratis T-shirt til de 200 første tilmeldte

Breakfast Run i Tivoli
30 minutters velgørenhedsløb i Tivoli - lørdag 16. maj kl. 10.00
Løb for at støtte Børnecancerfonden - maks. 500 pladser

Se alle løb