Posted

DHL Stafetten er verdens største stafetløb. Der er ikke blot mange deltagere med, men også plads til mange forskellige af slagsen – også dem, der er på hjul.

At DHL Stafetten favner bredt, er UlykkesPatientForeningen et godt eksempel på. Foreningen stiller i år med ikke mindre end 15 kørestolsbrugere, der deltager i DHL Stafetten på lige fod med andre deltagere og er med til at give stafetten den helt særlige følelse af rummelighed.

“For kørestolsbrugerne handler det om at være en del af fællesskabet og vise, at mennesker med handicap også har drømme og interesser ligesom resten af befolkningen,” fortæller Mogens Folkmann Andersen, der er presseansvarlig i UlykkesPatientForeningen.

Gør en forskel for ulykkespatienter

UlykkesPatientForeningen er en forening for de ca. 100.000 danskere, der har alvorlige følger efter en ulykke. Foreningen arbejder for at forbedre livsvilkårene for ulykkespatienter og for at støtte og gennemføre forskning, der gør en afgørende forskel for ulykkespatienter.

Målet for foreningen er, at patienterne kan blive mobile igen, og selvom DHL Stafetten gennemføres i kørestol, er det et skridt på vejen til at kunne det samme som før en ulykke.

Derfor stiller UlykkesPatientForeningen fredag med ikke mindre end 50 løbere, hvoraf 15 løbere vil gennemføre stafetten i kørestol.

Langt de fleste af kørestolsbrugerne kan selv komme rundt på egen hånd, men for en sikkerhedsskyld har de alle en hjælper med, hvis der er noget, der driller.

Godt at alle kan være med – uanset baggrund

65-åriger Ingelise Dam er med for anden gang, og hun glæder sig allerede rigtig meget.

”Der er jo en helt fantastisk stemning inde i Fælledparken med de mange mennesker, der klapper og hujer, når jeg kommer i min kørestol sammen med min hjælper,” fortæller hun.

”Jeg synes, at det er virkelig godt, at alle kan være med til DHL Stafetten, uanset ens baggrund. For mig er det jo rart at komme ud og være sammen med andre glade mennesker.”

Sidste år tog det lidt mere end en halv time for Ingelise at komme rundt på de 5 km, og det skulle gerne blive endnu bedre i år, håber hun og hendes hjælper.

Plads til forskellighed

DHL Stafetten byder hvert år velkommen til mange deltagere, der på forskellige måder er fysisk udfordrede, bl.a. medlemmer fra Parkinsonforeningen og Dansk Blindesamfund.

Nedenfor kan du se nogle af UlykkesPatientForeningens glade deltagere fra sidste års løb.

Billede DHL 1 Billede DHL 2 Billede DHL 3 Billede DHL 4

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Make a Mark CPH (Aflyst)
Løb 5 /10 km i Fælledparken, så kvinder kan stå stærkere
Lørdag den 20. juni fra kl. 17.00
Alle kan løbe med! (også mænd)

Se alle løb