Posted

Sparta satte i weekenden turbo på affaldsindsamlingen med plogging-løb i fem forskellige byer, hvor det gjaldt om at løbe og samle mest muligt affald op samtidigt. Det gav både bedre kondi, en renere natur og en renere samvittighed.

Selvom mange danske strande og naturområder ved første øjekast ser pæne og rene ud, så gemmer der sig faktisk rigtigt meget skrald, når man tager løbeskoene på og begynder at kigge grundigt efter.

Og det var netop det, der var opskriften på de fem ploggingløb, som Sparta i weekenden stod bag i hhv. Amager Strandpark, Jyllinge, Holbæk, Esbjerg og Aarhus.

Og resultatet var over al forventning! Ikke mindre end 521 kilo affald blev der samlet ind af de seje ploggingløbere.

”Jeg har fundet paraplyer i dag og masser af glas. Jeg var selv overrasket over hvor tung den pose, jeg kom tilbage med, egentlig var,” lød det fra Marlene, der ploggede på Amager Strand.

Og der var rigeligt affald at plogge. Alt fra bildæk, underbukser, heste-seletøj og plastikkasser til lamper, bleer, kaffekrus og flasker var blandt weekendens affaldsfund overalt i Danmark.

 

Plogging motiverer: Hele tre ting på én gang

Plogging er stadig ret nyt i Danmark, mens det i Sverige allerede er en etableret trend. Men alle deltagere var meget positive og var glade for at kunne gøre en forskel både for ens egen sundhed og for naturen:

”Ét er, at man gør noget godt for miljøet. Så er der også det sociale og det, at man får bevæget sig. Det er hele tre ting på én gang,” lød det fra Bettina, der igennem plogging har fået en større bevidsthed om at passe på miljøet.

Konkurrence-elementet spillede også en rolle, og mange tog et par ekstra kilometer for at komme hjem med så mange kilo som muligt.

Det smarte er, at man selv kan bestemme, hvor meget man har lyst til at løbe. Flere brugte ud-turen på at løbe og tilbage-turen på at plogge, og så kan stadig få god motion OG god samvittighed.

Man kan også vælge at gå efter det tunge skrald, som to fyre gjorde i Aarhus. Med to bildæk på skulderen hjem, er der lidt ekstra kilo til benene.

💬 "Jeg ville ønske, der var flere der gjorde det. Men så ville jeg virkelig også ønske, at det ikke var nødvendigt."…

Slået op af Sparta LøbMandag den 21. september 2020

Billeder, videoer og stories

Du kan finde fotoalbums fra alle ploggingløb HER

Du kan finde stories fra weekendens ploggingløb HER (klik for at afspille)

Tal og fakta

Så meget affald blev der samlet ind:

Jyllinge: 168 kilo
Esbjerg: 180
København: 41
Holbæk: 47
Aarhus: 85

Affald i alt: 521 kilo

Ploggingløbene er arrangeret af Sparta Atletik og Løb i samarbejde med Hotel Clarion CPH Airport, SGI Løb, Holbæk Løbe- og Motionsklub, HolRun, Mikkeller Running Club Aarhus, Nationalpark Skjoldungernes Land og Roskilde Kommune.

Ploggingløbene er støttet af Miljøstyrelsens Strandoprydningspulje.

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Mini Marathon
1 og 2 km familieløb og børneløb – Lørdag den 15. maj 2021 kl. 11.00 - 14.30

Se alle løb