Lovende takter fra kasterne før DM

Weekenden afslørede, at Sparta-kasterne er klar til at levere varen til DM i Hvidovre.

Foto: Deca Text & Bild og Marta Siljudotttír

Katrine Koch viser muskler

Sparta-kasterne ankommer til weekendens senior DM  i Hvidovre med lovende resultater i kroppen. Både Katrine Koch Jacobsen, Lisa Brix Pedersen (billedet til venstre red.) og Arthur W. Petersen ankommer med udenlandske resultater, der bakker kraftigt op om deres kandidatur som favoritter til medaljer.

Hammerkaster Katrine Koch Jacobsen fulgte senest op på sin gode EM-præstation i Rom ved at kaste endnu længere og tage sejren ved Motonet GP i Finland. Den særdeles stærke OL-kandidat præsterede et længste kast på 73,51 meter og noterede dermed sæsonens bedste og karrierens næstbedste resultat, inden de nationale mesterskaber. DM bliver sidste platform for at opnå OL-kvalifikation, inden vinduet lukker på verdensplan.

 

Sparta billede - Arthur W Petersen spydkast

Arthur og Lisa på jagt efter guldkastet

Katrine Koch Jacobsen er dog langt fra den eneste Sparta-kaster, der har Dannebrog-metal i sigte, når de lader op til weekenden.

Diskoskaster Lisa Brix Pedersen kom hjem fra Bottnarydkastet i Sverige med en stærk andenplads efter et kast på 57,86 meter og har med garanti ambitioner om at hæve barren yderligere, når DM-medaljerne skal fordeles. 27-årige Lisa Brix Pedersen har præsteret stabilt over hele sæsonen og jager dermed det gyldne kast, der kan tage hende tilbage over de 60 meter, som hun tidligere har leveret.

Også spydkaster Arthur W. Petersen har vist lovende takter denne sæson, og i weekenden tankede han den fornødne tro på, at mulighederne for et superkast rumsterer i kroppen. Ved Atletica Geneve i Schweiz kastede den 24-årige spartaner en lovende andenplads hjem til Danmark. Et kast på over 77 meter var en væsentlig forbedring på præstationen ved EM i Rom og et resultat i nærheden af de bedste resultater fra sæsonen bekræfter, at det er muligt at gå efter yderligere forbedringer i Hvidovre.

Ida Bomme DM Længde DM Ugen 2024 Herning

En perlerække af lyseblå medaljehåb

Katrine Koch Jacobsen og Lisa Brix Pedersen kaster begge lørdag, mens Arthur W. Petersen deltager i spydkast søndag.

Men profilerne blandt kasterne bliver langt fra de eneste spartanske medaljeaspiranter. Over 80 Sparta-atleter har på forhånd meldt deres ankomst, og mange af dem kommer efter mere end biroller i festen.

Ida Beiter Bomme (i midten red.) er blot en af mange medaljekandidater, når hun ankommer med sit friske DM-guld fra Herning i længdespring for at trække i sprintskoene.

Også på mellemdistance er der anmeldt store medaljehåb, når blandt andre Annemarie Nissen (800 meter), Sofia Thøgersen (1500 meter), Juliane Hvid og Ole Hesselbjerg (begge 3000 meter forhindring) stiller op for Sparta.

Lørdagens program byder blandt andet på 100 meter og 100 meter hæk for mænd og kvinder, mens der søndag blandt andet tændes op for fordelingen af medaljer på 200 meter og 800 meter samt højde-, stang- og trespring.

Se det fulde tidsskema herunder.