Make A Mark CPH velgørenhedsløb

Posted

Både kvinder og mænd kan løbe med til Make a Mark CPH lørdag den 20. juni og støtte kvinder i Danmark, der har mest brug for det.

Lørdag den den 20. juni afholder Sparta anden udgave af løbet Make a Mark CPH i samarbejde med Sportmaster.

Løbet, som blev lanceret sidste år, er et velgørenhedsløb, der støtter organisationer, der hjælper udsatte kvinder. Man kan vælge mellem 5 og 10 km, og efter løbet er der lagt op til en hyggelig sommeraften med øl fra Mikkeller, snacks og ikke mindst live musik, food trucks og kulørte lamper.

“Det er jo dobbelt op, at man kan gøre noget for sin egen sundhed og samtidige hjælpe andre.”

Et løb til fordel for kvinder

Make A Mark CPH er ikke et løb for kvinder, men et løb til fordel for kvinder, hvor alle er velkomne til at løbe med – uanset køn.

I år bliver der samlet penge ind til fire forskellige organisationer, som på hver sin måde hjælper kvinder og piger i Danmark.

De fire organisationer er:

  • Mødrehjælpen
  • Liva Shelter
  • Indvandrer Kvindecentret
  • Pigegruppen, De Unges Hus.

De tre førstnævnte organisationer blev der også samlet penge ind til i 2019, og det skaber glæde og reel værdi for de kvinder, de hjælper.

“Vi havde en fantastisk eftermiddag til sidste års ’Make A Mark CPH’, og vi glæder os enormt til at løbe med igen i år. I Indvandrer Kvindecentret arbejder vi hver dag for at skabe positive forandringer og fællesskaber for kvinder, og derfor er begejstringen selvfølgelig også ekstra stor, når der sættes fokus på netop fællesskaber og ligestilling,” fortæller Mirka Mozer, direktør i Indvandrer Kvindecentret.

“(..) Vi er dybt taknemmelige over, at der skabes større synlighed om netop Indvandrer Kvindecentret. Den er en supervigtig anerkendelse og et bidrag, som betyder, at vi i endnu højere grad kan være der for dem, der har brug for en ekstra håndsrækning,” siger Mirka Mozer, direktør i Indvandrer Kvindecentret. 

Valgfri donation

Make a Mark CPH udspringer af Spartas traditionelle kvindeløb, som fandt sted for første gang for 40 år siden, og som udviklede sig til Europas største kvindeløb.

Men i modsætning til det traditionelle kvindeløb, så har alle her mulighed for at løbe og bruge deres energi på at støtte udsatte kvinder og piger i Danmark. Når man har løbet de 5 eller 10 kilometer, får hver deltager en donationsmønt svarende til 50 kr., som man derefter giver til en af de fire udvalgte organisationer.

Man kan selv bestemme, hvilke af de fire organisationer, man vil give sin donation til.

En af organisationerne er Liva Shelter, som er taknemmelige for alle bidrag:

“I Liva Shelter støtter vi kvinder til at bryde ud af voldelige forhold og til at finde fodfæste og indre styrke i vejen ud af volden. Via Make a Mark CPH samler vi ind til en ekstra indsats og gode oplevelser til børnene i den svære tid, de bor hos os,” siger Kasper Tingkær, konstitueret daglig leder hos Liva Shelter. 

Fakta om Make a Mark CPH

  • Make a Mark er arrangeret af Sparta i samarbejde med Sportmaster.
  • Der løbes enten 5 eller 10 kilometer på en rute i og omkring Fælledparken på Østerbro i København.
  • Løbet er for alle – både kvinder og mænd
  • Løbet finder sted lørdag den 20. juni fra kl. 17.00

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Danmark løber – godt nytår!
Danmark løber - godt nytår 31. december kl. 10.00
Gratis, virtuelt løb med distancer fra 2,5 km til halvmaraton
(Spartas Nytårsløb 2020 er aflyst pga. COVID-19)

Mini Marathon
1 og 2 km familieløb og børneløb – Lørdag den 15. maj 2021 kl. 11.00 - 14.30

Se alle løb