Posted

Pelle Hvenegaard er en aktiv løber, og han var også blandt de mange løbere, da den første udgave af Cph Half blev afviklet i 2015. Her kan du læse hans beretning om, hvordan han bruger løbetræningen til andre aspekter i sit liv.

Fredag den 1. januar 2016 klokken 10 minutter over 5 om morgenen stod min kone, Caroline og jeg som de første på toppen af Kilimanjaro – på toppen af Afrika i 5.895 meters højde.

Det er en ubeskriveligt smuk tur. Man bevæger sig igennem alle klimazoner fra regnskov til forfrossen lavastensørken. Det er samtidig vanvittigt hårdt at gå derop – især hvis man som os vælger at gøre det på fem dage, hvor der ikke er så meget tid til hverken restitution og akklimatisering i forhold til højdesyge.

Pelle Hvenegaard_2

Det gør det heller ikke bedre, at man samtidig er så store konkurrencemennesker, at der går sport i at overhale alt og alle på vej op for at nå toppen som de første.

Det gjorde ekstremt ondt i hele kroppen – især da vi valgte at springe den ellers planlagte og obligatoriske overnatning på vej ned over – men vi var godt hjulpet. Hjulpet af alle de lange seje løbetræninger og løb vi har gennemført de sidste mange år. Hvor både Marathon, Halvmarathon og Spartas søndagstræning har været på programmet.

Det at have løbene har givet et mål, og det at gennemføre både træninger og uoverskueligt lange løbeture i al slags vejr har ikke bare givet det fysiske overskud, der gør en sådan tur meget lettere – det har også givet det mentale, der skal til for at gennemføre. Det at vide, at hvis man bare bliver ved, så når man målet, udsigten til den glæde man oplever, når man krydser stregen eller kommer i mål efter en storm- og regnfuld løbetur. Det at kende sine grænser og det at vide hvor meget længere ude end man tror de ligger, det havde vi med – og så hjælper det selvfølgelig også på turen nedad at have en indre remse der lød “varmt bad, blød seng, rigtigt toilet – varmt bad, blød seng, rigtigt toilet”…

Så derfor løber vi, og derfor løber vi også Copenhagen Half Marathon – så vi kan bestige bjerge, både de fysiske og de mentale.

– Ses i de københavnske gader til september!

Vind dit startnummer med Pelle Hvenegaards Reklamequizzen her

Pelle Hvenegaard_3 Pelle Hvenegaard_4

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Make a Mark CPH (Aflyst)
Løb 5 /10 km i Fælledparken, så kvinder kan stå stærkere
Lørdag den 20. juni fra kl. 17.00
Alle kan løbe med! (også mænd)

Se alle løb