Mette Marie Lei Lange – støtter Danner

Mette Marie Lei Lange, 37 år og bosat i Køge. Jeg rejser så meget, jeg overhovedet kan alene, sammen med min mand og vores to 5-årige børn. Og så har livet i hus gjort mig glad for at passe min have, løbe ture i naturen og grille ringriderpølser på terrassen med venner og naboer.

Charity: Danner
Instagram: @mmleilange


Her kan du lære Mette Marie bedre at kende og læse om, hvorfor hun løber med til Make A Mark CPH, og hvorfor hun har valgt at støtte Danner.

Hvad er dit forhold til løb og motion?

– Det har forandret sig meget, siden min familie og jeg flyttede til Køge sidste år. Her bor vi tæt på en stor skov, og for første gang i mit liv er jeg begyndt at elske at løbe.

Hvor ofte løber du?

– Det er ikke blevet til meget i vinterens kolde måneder, men jeg prøver at komme afsted 1-3 gange om ugen.

Hvor langt kan du løbe?

– Jeg har ikke prøvet at løbe mere end godt 5 kilometer.

Hvilket tidspunkt på dagen holder du af at løbe?

– Om morgenen!

Har du deltaget i andre ‘løb’ før?

– Ja, jeg deltog i et kvindeløb før jeg selv blev “hjemmeløber” og gennemførte til min egen store begejstring 5 kilometer på 36 minutter. Jeg spiste en kæmpestor kanelsnegl lige inden løbets start, jeg havde egentlig tænkt mig at lunte i mål og blot være med for min søster skyld. Men så tog jeg mig alligevel sammen.

Hvad får du ud af at løbe?

– Det lyder langhåret, men det ér så godt for min sjæl at være ude i naturen. Uden børn. Hvor jeg altså kan nyde den, mens jeg selv bestemmer tempoet. Og så har jeg nemmere ved at kunne passe mine bukser, det nyder jeg også.

Hvorfor har du valgt at deltage i løbet?

– Fordi jeg gerne vil udfordre mig selv og løbe 10 kilometer. Det havde jeg aldrig troet, jeg skulle i mit liv. Jeg har altid været lidt af en dovenlas, og sådan en personlig sejr ville jeg nyde.

Hvilken sag/forening har du valgt at støtte/samle ind til?

– Jeg har valgt at støtte Danner, som er et krisecenter for voldsramte kvinder.

Hvad betyder din charity for dig?

– Jeg deltog i foråret i en kampagne sammen med nogle af mine kolleger, som skulle skabe opmærksomhed omkring at få flere, der er udsat for psykisk og fysisk vold i hjemmet, til at søge hjælp. Min søster har også i en årrække været frivillig i Danner i København. Begge dele samt historien og Grevinde Danner har gjort stort indtryk på mig, og jeg er virkelig glad for at kunne støtte den gode sag i den her sammenhæng og forhåbentlig være med til at hjælpe nogle kvinder til et nyt liv med mere glæde og overskud.

Hvem løber du sammen med?

– Kesi, fortrinsvis. Men kun i ørene. Eller min nabos hund i snor.

Hvornår føler du dig mest stærk?

– Det er meget forskelligt. Det er oftest noget, der sker i momenter og glimtvis og har intet med fysisk styrke at gøre. Når jeg har sat mig et mentalt mål og nået det. Været der for min familie eller venner, så de har kunnet mærke det, eller når noget går mig imod, og jeg er overkommet det.

Hvad er din største styrke som kvinde og som menneske?

– Jeg er mentalt stærk, og det har jeg haft glæde af hele mit liv. Det er jeg stolt af og sætter pris på. Min største styrke er måske min interesse i andre mennesker. Den holder mig nysgerrig og giver mig mange gode oplevelser.

Hvad er du mest stolt af i dit liv?

– Min familie.

Hvad er det bedste, du har gjort for andre?

– Det første, der falder mig ind at nævne, er at jeg i februar på en uge vis Instagram fik 5.000 nye til at melde sig som bloddonorer og stamcelledonorer. Det gør en enormt forskel, når der skal reddes liv, og den tanke er jo vidunderlig.

Har du et leveråd / motto, som du lever efter?

– Jeg leder altid efter det, jeg kan lære, når jeg befinder mig i en knibe i livet. Det har jeg efterhånden oplevet et par gange, og det er lykkes mig hver gang. På den måde kommer jeg altid styrket ud på den anden side og med en fornyet tro og fokus på det gode i livet.

Tilmeld dig Make A Mark CPH her

KOMMENDE LØB

Mini Marathon
1 og 2 km familieløb og børneløb – Lørdag den 15. maj 2021 kl. 11.00 - 14.30

Se alle løb