Posted

Løbeklubben Sparta har både OL-atleter, klubmedlemmer og forældre til atletikbørn i aktion, når der skal afvikles Telenor Copenhagen Marathon.

Når Sparta arrangerer sine store årlige events, herunder det netop overståede Telenor Copenhagen Marathon, så skal der løftes i flok.

Mere end 1000 giver en hånd med op til og under løbet, og det er også nødvendigt, lyder det fra Lars Nissen, der er løbschef:

“Det er ikke muligt at afvikle så stort event som f.eks. Telenor Copenhagen Marathon uden vores enorme netværk. Det er både frivillige, sportsklubber, atleter, forældre og bestyrelsesmedlemmer, der stiller op. Det er også folk, der har fuldtidsjobs, og som gør det her, fordi de gerne vil være en del af det.”

Fra stangspring til medical team

En af dem, der i år var med til at gøre en forskel, var Rasmus Wejnold Jørgensen.

Rasmus er stangspringer i Sparta og har vundet utallige danmarksmesterskaber og repræsenteret Danmark ved EM. Men udover at være aktiv atlet er han også uddannet læge.

Derfor kunne Rasmus i år for første gang træde til som en del af Sparta medical team, hvor han var med til at sørge for, at de maratonløbere, der fik problemer undervejs, fik den rette behandling.

Stærk diskoskaster på målstregen

På målstregen var der også assistance fra en af Spartas atleter, nemlig Kathrine Bebe. Kathrine er en af Danmarks bedste diskoskastere, og hun træner til daglig i Sparta.

I nogle år har hun varetaget opgaven med at tage imod udmattede løbere på målstregen. Løbere, der godt kan være tunge, især når de ikke selv kan holde sig på benene og skal hjælpes videre til behandling.

OL-løber fulgte børnene i mål

Til Telenor Mini Marathon var der også Sparta-atleter i aktion, ja både EM, VM- og OL-deltagere.

En af dem var forhindringsløber Ole Hesselbjerg, der ved OL i Rio løb over bomme og igennem vandgrave for Danmark, og i 2016 blev han den første dansker i 70 år, som klarede det til en EM-finale.

Til Telenor Mini Marathon skruede han dog helt ned for tempoet og havde en hyggelig dag med “lukkeballonen”, hvor han sørgede for at få de sidste børn ude på løberuten med helt i mål.

Længespringer i telefonen

Var du igennem til Spartas trafiktelefon i løbet søndagen, er du måske blevet hjulpet igennem trafikken af en af Danmarks bedste længdespringere Benjamin Gabrielsen, der i øvrigt også er at finde i kundeserviceteamet i Sparta.

Derudover er der en lang lang række af medlemmer, der løbetræner i Sparta, som er med til at løfte de mange opgaver, der er i maratonugen.

Frivillige kommer tilbage for at gøre en forskel

Det er Merete Røder, der til daglig arbejder som sekretariatsleder i Frederiksberg Kommune, som koordinerer alle frivillige til Spartas events. Hun fortæller:

“Vi oplever, at folk rigtigt gerne vil hjælpe til disse store begivenheder i byen. Det er både danskere og udlændinge, og de kommer ofte tilbage. Den fantastiske stemning omkring løbet og det at kunne gøre nytte er noget af det, som tæller for mange af de frivillige. Som frivillig er man med til at gøre en forskel. Man er sammen med andre frivillige, og derigennem skabes der nye relationer og nye oplevelser.”

Her er nogle af de seje frivillige, der søndag trak i crew-trøjen og var med til at skabe en fantastisk dag for alle deltagere i Telenor Copenhagen Marathon.

34,35,126,142.961792

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Nike Marathontest 2
15 km - Søndag den 1. marts kl. 9.30
Pris: kr. 170,-
Tilbud: Nike Marathontest 2+3 = kr. 275 (spar 105,-)

Nike Marathontest 3
21,1 km - Søndag den 5. april kl. 9.30
Pris: kr. 210,-
Tilbud: Nike Marathontest 2+3 = kr. 275 (spar 95,-)


Wings for Life App Run
Løb så langt du kan, for dem der ikke kan
Søndag den 3. maj kl. 13.00 - 16.00
Inkl. gratis T-shirt til de 200 første tilmeldte

Breakfast Run i Tivoli
30 minutters velgørenhedsløb i Tivoli - lørdag 16. maj kl. 10.00
Løb for at støtte Børnecancerfonden - maks. 500 pladser

Se alle løb