Om Sparta – vores mission

Sparta Atletik og Løb er Danmarks største non-profit løbsarrangør samt løbe- og atletikklub grundlagt i 1898 på Østerbro.

Sparta har over 1500 medlemmer, der træner løb og atletik på alle niveauer

Sparta er én samlet forening, der arbejder med en fælles mission og vision for øje:

Vores mission

Sparta er en non profit idrætsforening, som bidrager til fremme af fællesskaber og sund livsstil. Vi skaber rammer af høj kvalitet for at udøve atletik og løb for alle, uanset niveau og ambition.

Vores vision

Vi vil være ét Sparta, der skaber atletik og løbsarrangementer på internationalt niveau og er det foretrukne valg til træning og løb.

Læs om Spartas organisationsstruktur

Bliv en del af Sparta

▶︎ I Spartas Løbsafdeling kan man træne på mere end 20 forskellige løbe- og træningshold for alle niveauer og ambitioner.

▶︎ I Spartas Atletikafdeling kan børn og unge træne sig til tops i atletikkens discipliner og bidrage til Spartas absolutte topresultater i både ind- og udland.

▶︎ I vores eventafdeling arbejder vi for at få flere danskere til at dyrke motion gennem store idrætsbegivenheder – fra Copenhagen Marathon og CPH Half over DHL Stafetten. Vi arrangerer også atletikstævner for både børn og seniorer.

Vi støtter et aktivt liv

Til vores mange events får vi hjælp af frivillige fra en lang række foreninger og organisationer. På den måde støtter vi disse med over 2,5 millioner kroner om året og gør det muligt for dem at skabe bedre vilkår og faciliteter for deres egne medlemmer.

Vi yder også gratis bistand til andre løb, som tjener et godt formål, bl.a. Nørrebroløbet og Valbyløbet, så flere kan opleve glæden ved en aktiv livsstil.

Vi deler ud af vores ekspertise inden for løb og eventafvikling, når vi står for afviklingen af små og store events og mesterskaber, herunder Royal Run, Fri for Mobberi Børnestafetten og VM Halvmaraton.

Vores samarbejdspartnere

Vi samarbejder med en lang række partnere, foreninger og organisationer, herunder fødevareBanken, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Sport Event Danmark, Nordea-fonden, DGI, Dansk Atletik, Mary Fonden, Red Barnet, Team Tvilling og Copenhagen Volunteers.

Vi er taknemmelige for samarbejdet med en lang række gode sponsorer, som gør det muligt for at levere en høj kvalitet i vores træningstilbud og events. Blandt disse er DHL, Nike, BMW, Sportmaster, Änglamark, Zalando, Salling Group, Pågen, High5 og mange flere.

Se alle vores sponsorer og partnere

Sparta arrangerer hvert år det internationale atletikstævne Copenhagen Athletics Games, hvor danske og internationale topatleter dyster på Østerbro Stadion.

I Samarbejde med Dansk Atletik arrangerer Sparta det prestigefulde IAAF Gold Label-halvmaraton Copenhagen Half Marathon, som på rekordtid har slået sit navn fast som en af verdens absolut hurtigste halvmaratonruter.

Se Spartas kommende events

Læs om Spartas løbsafdeling her

Læs om Spartas atletikafdeling her

KOMMENDE LØB

Halloweenløb i ZOO
Et (u)hyggeligt familie-Halloweenløb i Københavns ZOO
Søndag den 30. oktober kl. 9.00
Inkl. gratis éntré til ZOO

Nytårsløbet ’22
Lørdag den 31. december på Østerbro
Distancer fra 2 km børneløb til 5, 10 og halvmaraton
Gratis for medlemmer af 'Sparta Klassisk'

Copenhagen Marathon ’23
42,195 km - Søndag den 14. maj 2023 kl. 9.30
Et certificeret World Athletics Road Race Label-event
Gratis for medlemmer af 'Sparta Klassisk'

Se alle løb