Posted

Sparta inviterer til gratis ploggingløb i Amager Strandpark, Jyllinge, Aarhus, Esbjerg og Holbæk den 19. og 20. september. Både børn og voksne kan være med til at gøre en forskel for naturen.

Plogging-trenden, hvor man løber samtidig med, at man samler affald op, er ved at vinde indpas. Nu inviterer Sparta til gratis plogging-løb i Amager Strandpark og på strandene i Jyllinge og Esbjerg lørdag den 19. september samt i Holbæk og Aarhus søndag den 20. september.

En kombination af motion og omtanke for naturen

”Plogging” kommer fra Sverige og går ud på at samle affald op, mens man jogger. Det er både en sjov, sund og fornuftig kombination, hvor både børn og voksne kan være med, fordi man løber eller går i det tempo, man har lyst til. Det handler altså ikke om at løbe hurtigst, men om at gå foran og gøre en forskel.

”Vi fordeler deltagerne på forskellige ruter og plogger i cirka en time, og så gælder det selvfølgelig om at få mest affald med hjem. Samtidig med, at vi bevæger os og får motion, er det rart at være med til at gøre en forskel, så alt det skrald og plastik vi samler op, ikke havner i vores natur og vandmiljø,” fortæller adm. direktør i Sparta, Dorte Vibjerg.

Efter indsamlingen vejes affaldet, der serveres lidt mad og drikke, og alle deltagere får en smart genbrugelig løbekop, som kan tages med på løbeturen og bruge igen og igen, og dermed kan man være med til at reducere brugen af engangsplast i fremtiden.

Tilmeld dig gratis plogging-løb her

Stort plogging-potentiale

De fem plogging-løb arrangeres i samarbejde med Mikkeller Running Club Aarhus, Holbæk Løbe- og Motionsklub, #HolRun, SGI løb, Nationalpark Skjoldungernes Land, Roskilde Kommune og CPH Hotel Clarion Airport og har fået støtte fra Miljø- og Fødevareministeriets Strandoprydningspulje. Alle steder er der meget positive forventninger.

Interessen for plogging er nemlig stigende både i Danmark og internationalt, og derfor håber Sparta også, at det kan udvikle sig, så flere vil se plogging som en måde at gøre noget godt for både naturen, lokalmiljøet og ens egen sundhed. I samarbejde med bæredygtighedskonsulenter fra PlanMiljø er der også tænkt på bæredygtigheden ved løbene, så man undgår unødigt brug af fx engangsplast.

Information og tilmelding

  • København, Amager Strandpark, lørdag den 19. september kl. 10
  • Jyllinge, lørdag den 19. september kl. 10
  • Esbjerg, Hjerting Strand, søndag den 19. september kl. 10
  • Holbæk, Bikinistranden, søndag den 20. september kl. 10.30
  • Aarhus, Tangkrogen, søndag den 20. september kl. 10.30

Det er skønt at løbe i naturen, men allerbedst, når udsigten ikke skæmmes af affald 😢Den 19. og 20. september løber vi…

Slået op af Sparta LøbOnsdag den 9. september 2020

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Danmark løber – godt nytår!
Danmark løber - godt nytår 31. december kl. 10.00
Gratis, virtuelt løb med distancer fra 2,5 km til halvmaraton
(Spartas Nytårsløb 2020 er aflyst pga. COVID-19)

Mini Marathon
1 og 2 km familieløb og børneløb – Lørdag den 15. maj 2021 kl. 11.00 - 14.30

Se alle løb