fbpx
youtube facebook instagram Flickr Hent CPH Half Appen
  • en

Rikke Görranson – støtter Livashelter

Rikke Gøransson, 33 år, bosat på Frederiksberg. Rikke har arbejdet som tv-værtinde i 12 år og læser ved siden af til psykoterapeut. Hun er også uddannet dokumentarfilminstruktør, fitnesstræner og kostvejleder.

Charity: Livashelter, center for rehabilitering og rehabilitering af kvinder
Instagram: @rikkegoeransson


Her kan du lære Rikke bedre at kende og læse om, hvorfor hun løber med til Make A Mark CPH, og hvorfor hun har valgt at støtte Livashelter.

Hvad er dit forhold til løb og motion?

– Motion i sig selv er livsvigtigt for min vitalitet og trivsel i hverdagen. Specielt løb, er et frirum og nærmest meditativt for mig.

Hvor ofte løber du?

– Om sommeren løber jeg gerne 6 ud af ugens 7 dage, tidligt om morgenen inden dagen rigtigt går i gang. Om vinteren ynder jeg mere at hoppe indenfor i træningscenteret og ro, incline walke ell. lign.

Hvor langt kan du løbe?

– Jeg har et par gange, af ren lyst løbet halvmaraton distancen, men har faktisk aldrig prøvet på mere.

Hvilket tidspunkt på dagen holder du af at løbe?

– Jeg har det aller bedst med at løbe tidligt om morgenen.

Har du deltaget i andre ‘løb’ før?

– Jeg har tidligere lavet en del OCR løb, og så lidt andet småtterier.

Hvad får du ud af at løbe?

– Det er helt klart formen, og konditionen der er i højsæde. MEN jeg nyder det virkelig, og får den skønneste fornemmelse i kroppen af glæde og frihed.

Hvorfor har du valgt at deltage i løbet?

– Jeg har tidligere troet at ordet feminist var en slags skældsord, men det er gået op for mig at alle på jorden jo burde være feminister, mænd som kvinder skal vi alle støtte hinanden og stå sammen. Et womans power run er det mest naturlige for mig at deltage i. Kvinder er fantastiske, og mit hjerte bløder for de mange stadig undertrykte i denne verden.

Hvilken sag/forening har du valgt at støtte/samle ind til?

– Jeg har valgt at støtte Livashelter, som er et krisecenter for kvinder og deres børn.

Hvad betyder din charity for dig?

– Liva Shelter støtter kvinder til at bryde ud af voldelige forhold og hjælper dem til at finde fodfæste og styrke til at bryde ud af volden. Vold i hjemmet går ikke kun udover kvinderne, men også de børn, som bliver ramt. Og det værste for en kvinde er, når hun ikke kan beskytte sine børn. Derfor er det så vigtigt, at organisationer som Liva hjælper mødrene, så de kan finde styrken til at hjælpe sig selv og deres børn.

Hvem løber du sammen med?

– Jeg løber altid alene . Løb for mig er et frirum til at fokusere tanker, høre musik og finder jeg en rigtig god rytme så er det nærmest meditativt 

Hvornår føler du dig mest stærk?

– Jeg føler mig aller mest stærk når jeg har sat mig et mål og er godt igang med at genneføre det. Så som hvis jeg har sat mig for at løbe kl 06 hver morgen, 5 gange om ugen for at oppe min form.

Hvad er din største styrke som kvinde og som menneske?

– Jeg tror på at samtlige kvinders største styrke er vores kæmpe medfødte evne til empati med vores medmennesker. ligeledes er det for mig. Det er være opmærksom på sine omgivelser og reagere på uretfærdighed eller hjælpe hvor der kan hjælpes om det så er med et venligt smil, et kram eller det der er større, det er i sandhed det der betyder at vores verden er et dejligt sted at være og at vi ikke er alene.

Hvad er du mest stolt af i dit liv?

– Jeg er efterhånden blevet klar over at det kræver en stor del mod at følge sine drømme og leve med personlig integritet. Så det faktum at jeg tør leve i nuet og afvige fra det “sikre valg” som systemet ellers tilbyder, betyder at jeg er tro mod mig selv, selvom det også betyder en stor del usikkerhed omkring hvad fremtiden mon bringer.

Hvad er det bedste, du har gjort for andre?

– Jeg har besteget Mont Blanc for at samle ind til børns vilkår, men syntes at det at være autentisk og ærlig over for folk, også når det er sværest, må være noget af det, jeg altid kan tilbyde.

Har du et leveråd / motto, som du lever efter?

– Lev så modigt og autentisk som muligt, samtidig med at du tager hensyn til dine omgivelser og medmennesker.

KOMMENDE LØB

Mini Marathon
1 og 2 km familieløb og børneløb – Lørdag den 15. maj 2021 kl. 11.00 - 14.30

Se alle løb