Posted

Når Royal Run løber af stablen 2. pinsedag 2020, bliver det endnu en gang med den store finale i København og på Frederiksberg.

2. pinsedag, d. 1. juni 2020, løber Royal Run af stablen, og dagen slutter med Kronprinsens 10 km-løb i København og på Frederiksberg.

Med flere end 46.000 tilmeldte ved Royal Run 2019 i København og på Frederiksberg blev begivenheden en gigantisk løbe- og gangfest, og den lokale arrangør, Sparta, har igen store ambitioner:

”Successen fra sidste år, forventer vi, vil gentage sig, og vi udvider derfor med en 5 km og løfter loftet til 50.000 deltagere. For mange, der tidligere har deltaget på mile-distancen, vil 5 km være et perfekt springbræt til at komme videre til 10 km og på sigt måske længere distancer. For Sparta er Royal Run noget særligt at afvikle, som vi også bliver bemærket for i udlandet. Vi glæder os derfor meget til at kunne byde de mange deltagere velkommen til endnu en løbefest i København og Frederiksbergs gader i 2020,” udtaler Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

Fællesskabsfest i byerne

Med to Royal Run-succeser i bagagen ser Københavns og Frederiksbergs kommuner frem til at være Royal Run-værter for tredje gang.

”Det er skønt, at København for tredje år i træk skal danne rammen om motionsløbet Royal Run, og vi sammen skal have en folkefest i Københavns gader. Jeg håber, at rigtig mange københavnere igen i år har lyst til at deltage – for her kan alle være med, store som små,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

”Royal Run samler danskerne til et motionsløb, hvor alle kan være med og hvor fokus er på oplevelsen, fællesskabet og den gode stemning. Det er en festlig dag, og det glæder mig, at vi igen kan byde velkommen til Royal Run på Frederiksberg, hvor vi igen vil gøre vores til, at det bliver en festlig og god dag”, siger Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen (C).

Fra centralt hold er der også glæde over at slutte dagen i København og på Frederiksberg:

”I lighed med de foregående to år danner København ramme om den store finale til Royal Run, og det bliver en gigantisk fejring af Royal Run-fællesskabet. Ambitionerne er store, og vi ser frem til sammen med København og Frederiksberg kommune at give tilskuere og deltagere en endnu større oplevelse,” udtaler Jakob Larsen fra Royal Runs styregruppe på vegne af Bevæg dig for livet, og han glæder sig til endnu en begivenhed, der henvender sig til alle danskere:

”Royal Run er fællesskabets fest. Med distancer helt ned til One mile, 1,6 km, og muligheden for både at løbe og gå kan alle vitterligt være med – uanset alder og kondital.”

Tilmelding åbner d. 19 november.

Find mere information på: www.royalrun.dk

Fakta om Royal Run

  • Royal Run 2020 afholdes d. 1. juni 2020
  • I 2020 afholdes Royal Run i Sønderjylland (Sønderborg), Aalborg, Odense og København/Frederiksberg.
  • På Bornholm bliver der Royal Run uden kongelig deltagelse.
  • Royal Run 2019 blev afholdt d. 1. juni på Færøerne og 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg samt på Bornholm uden kongelig deltagelse.
  • Over 82.000 var tilmeldt Royal Run 2019
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Tilmelding og information: royalrun.dk

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Danmark løber – godt nytår!
Danmark løber - godt nytår 31. december kl. 10.00
Gratis, virtuelt løb med distancer fra 2,5 km til halvmaraton
(Spartas Nytårsløb 2020 er aflyst pga. COVID-19)

Mini Marathon
1 og 2 km familieløb og børneløb – Lørdag den 15. maj 2021 kl. 11.00 - 14.30

Se alle løb