ATLETIKSKOLE

Posted

Sport og sommerferie kan være en dyr omgang. I år åbner Spartas sommeratletikskole op for gratis pladser til børn fra økonomisk trængte familier.

Hvert år fra uge 27 til uge 32 afholder Sparta og Nike sommeratletikskole på Østerbro Stadion.

Her har børn fra 7 – 15 år i mange år kunnet prøve kræfter med atletikkens discipliner, bruge deres krop og have det sjovt sammen med andre børn i en uge af deres sommerferie. Men har man ikke et stort økonomisk råderum, kan de 650 kroner, som en uges atletikskole koster, være for meget.

Det vil Sparta ændre på og åbner derfor for første gang op for gratis-pladser i uge 29 og 30 til børn fra økonomisk trængte familier.

Sådan opstod ideen om gratis-pladser

Ideen fik Charlotte Beiter Bomme, som er ungdomschef i Spartas atletikafdeling, allerede sidste år.

“Vi kan se, at uge 29 og 30 er lidt tyndt besat på atletikskolen, for det er jo her, at mange børn er på ferie. Men i stedet for at vi aflyser disse uger eller lægger aldersgrupperne sammen, så tænkte jeg ‘hvorfor gør vi så ikke noget godt?’. Der må være masser af familier, der ikke har råd til sådan noget her,” fortæller Charlotte.

I år var det så en mor, der skrev til Charlotte, at hendes datter meget gerne ville på sommer-atletikskole, men at de ikke havde pengene til det.

“Det er jo flot, at hun har modet til at skrive. Og da tænkte jeg, at nu må jeg gøre noget ved den her ide,” fortæller Charlotte.

Atletikskole

Børnene prøver bl.a. at springe over hække på atletikskolen

Telefonen kimede allerede første dag

Charlotte tog først kontakt til sin søster, som er skoleleder på Sølvgade Skole, for at høre, om de ville være på at føre ideen ud i livet og tilbyde gratis-pladser til deres elever.

“Derudover spurgte vi Langelinie Skole og Nørre Fælled Skole, om de ville dele tilbuddet med deres elever. Det ville de gerne, og allerede samme dag, som det kom ud på Intranettet, ringede den første forælder,” fortæller Charlotte:

“Den første der ringede, var en far til fire børn, som gerne ville sende sine børn på atletikskole. Det ville de ellers ikke have muligheden for.”

Sommerferiejob til unge atleter

At tilbyde gratis-pladser i uge 29 og 30 er samtidig også en løsning på en anden udfordring, nemlig udfordringen med at fastholde de atleter, der fungerer som atletikskoletrænere hen over hele sommeren.

Det er nemlig nogle af Spartas dygtige atleter, der er trænere på atletikskolen. Og fordi de bruger meget tid på deres træning, vil mange af dem gerne arbejde koncentreret hen over sommeren, hvor de holder fri fra skolen og uddannelse.

“Så samtidig med, at vi gør noget godt for børn, der har brug for det, kan vi også fastholde vores trænere i de tyndt besatte sommerferieuger og give dem trænererfaring og værdifulde kompetencer, som de kan tage med sig videre,” mener Charlotte.

Der er også pladser til børn fra andre skoler

Der er ca. 15 pladser tilbage til børn fra økonomisk trængte familier. Da det er et helt nyt tilbud, er der ikke en formel ansøgningsprocedure, når pladserne skal fordeles.

“Det er først til mølle, og vi må stole på, at folk er ærlige og beder om en gratis-plads, fordi de gerne vil give deres barn en oplevelse, de ellers ikke kunne have fået,” siger Charlotte Beiter Bomme.

Man behøver ikke komme fra Nørre Fælled, Langelinie eller Sølvgade for at få del i pladserne. Det er blot dem, der har fået tilbuddet i første omgang, fordi Sparta i forvejen har et godt samarbejde de tre skoler.

Hvis man gerne vil i betragtning til en af de gratis pladser, kan man skrive til Charlotte Beiter Bomme på [email protected]

atletikskole

Der er både løb og boldkast på programmet til atletikskolen

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Nytårsløbet ’22
Lørdag den 31. december på Østerbro
Distancer fra 2 km børneløb til 5, 10 og halvmaraton
Gratis for medlemmer af 'Sparta Klassisk'

Copenhagen Marathon ’23
42,195 km - Søndag den 14. maj 2023 kl. 9.30
Et certificeret World Athletics Road Race Label-event
Gratis for medlemmer af 'Sparta Klassisk'

Royal Run ’23
Royal Run København/Fr.berg – 2. pinsedag mandag den 29. maj
Løb eller gå One mile, 5 eller 10 km
Gratis for medlemmer af 'Sparta Klassisk'

Se alle løb