fbpx
youtube facebook instagram Flickr Hent CPH Half Appen
  • en
Sparta står bag Bib2Bil Holbæk-løbene sammen med HolRun og Holbæk Løbe- og Motionsklub

Posted

I samarbejde med lokale løbeforeninger har Sparta debuteret som løbsarrangør i Holbæk.

I Holbæk kan de næsten ikke få armene ned. Den vestsjællandske stationsby har nemlig oplevet lidt af et boom på løbeområdet. Og nu har et tæt samarbejde mellem Sparta og lokale løbepassionerede kræfter i år mundet ud i to helt nye motionsløb i Holbæk, som går under navnet Bin2Bil Holbækløbene.

Bin2Bil Holbækløbene Vol 1. er allerede løbet af stablen, mens vol 2. skydes i gang den 8. april.

“Det er stort. Holbæk er blevet kendt som en rigtig god løber-by. Samarbejdet med Sparta er en anerkendelse af det, et skulderklap, som vi er meget glade for. Sparta er jo en af de største og mest kendte løbeklubber herhjemme,” lyder det fra Hans Bruun-Jensen, formand for Holbæk Løbe- og Motionsklub.

Det startede med lokal løbeglæde

Det hele startede med løbefællesskabet #Holrun i 2016. På rekordtid har de tre frontkvinder i #Holrun med deres energi og tække på sociale medier tiltrukket massevis af nye løbere til deres uformelle træninger. Løberne i Holbæk havde fundet gnisten.

Det næste skridt, som for alvor har accellereret Holbæks løbeboom var et partnerskab, som ingen før havde overvejet. I 2017 kontaktede Sparta nemlig #Holrun og spurgte, om de var interesseret i at udbrede Spartas succesfulde træning til Telenor Copenhagen Marathon til Holbæk.

Konceptet med gratis søndagsløbetræning har Sparta, også bedre kendt som arrangør af Telenor Copenhagen Marathon, i mere end 30 år afholdt med succes, og i 2017 valgte Sparta at udbrede træningerne til 15 nye steder rundt omkring i Danmark.

Det krævede ingen overtalelse for #Holrun at gå ind i samarbejdet med Sparta og Telenor Copenhagen Marathon, og de gik straks i gang med gratis løbetræning for alle løbe- og maratonglade Holbækboere. Løbetræning, som nu var målrettet Telenor Copenhagen Marathon.

Fællestræning blev til motionsløb

Fællestræningerne var blot starten på løbeeventyret.

Holbæk-boerne var så vilde med at løbe og samlede ofte op mod 100 løbere til hver træning. Derfor var ideen om officielle testløb nærliggende, og med en kombination af Spartas ekspertise inden for løbsafvikling, Holbæk Løbe- og Motionsklubs erfaring og fællesskabet #HolRuns netværk og entusiasme resultaterede det i Bin2Bil Holbækløbene.

Samarbejdet har været til alle parters fordel:

“Det har været fantastisk at arbejde sammen med garvede løbsarangører som Hans Bruun-Jensen fra Holbæk LMK og med Bo Lindrup. Vores koncept er lidt mere løst end det, der kræves, når der skal tidtagning og tilladelser på bordet, så det har været godt med Bos og Hans’ profesionelle tag på det”, lyder det fra #HolRun

“I Holbæk Løbe- og Motionsklub har vi nok en tendens til at være ret traditionelle. Det har været fedt med et frisk input fra #HolRun-damerne”, siger Hans Bruun-Jensen

“Det har været fantastisk at se, hvordan #HolRun og Holbæk LMK har taget imod denne ide om samarbejde og engageret så mange omkring målet om at træne op til Telenor Copenhagen Marathon,” fortæller Bo Lindrup fra Sparta.

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Mini Marathon
1 og 2 km familieløb og børneløb – Lørdag den 15. maj 2021 kl. 11.00 - 14.30

Se alle løb