Løbere passerer NBRO Power Zone på Dr. Louises Bro under Copenhagen Half Marathon, som arrangeres af Sparta og Dansk Atletik Forbund

Posted

Tidligere eliteløber Henrik Them skal stå i spidsen for ny eliteløbegruppe, der skal tiltrække langdistancetalenter til Sparta.

Sparta Atletik har faciliteterne og ekspertisen, mens løbefællesskabet NBRO har tiltrækningskraften og fællesskabet. Det bedste fra de to verdener skal nu tiltrække nye talentfulde løbere til Sparta, som vil opbygge Danmarks stærkeste elitetræningsgruppe inden for langdistanceløb.

“Det bliver en proces, som kommer til at strække sig over 1-2 år, men så tror jeg også på, at vi har en rigtig stærk og bæredygtig gruppe,” siger tidligere eliteløber Henrik Them, der skal stå i spidsen for gruppen, som kommer til at ligge under Spartas atletikafdeling.

Rekruttering af talenter

I dag kommer mange unge løbere ind i løbesporten via løbefællesskaber som blandt andet NBRO. Blandt disse løbere er der også talenter, som vil kunne få en masse ud af at komme ind under de eliteforhold, som Sparta Atletik kan tilbyde.

Derfor giver samarbejdet mellem NBRO og Sparta Atletik rigtig god mening.

“Vi skal være langt bedre til at rekruttere talenter, og vi skal være mere åbne i denne rekrutteringsproces. Derfor ser vi også meget frem til samarbejdet med NBRO, da de om nogen er gode til at rekruttere løbere. Rekrutteringen af talenter kan også foregå ved motionsløb eller ude på gymnasier, skoler osv. og så kan vi se hos vores kollegaer i Malmø, at de har haft succes med at få integreret løbere med en anden etnisk baggrund, som virkelig løber stærkt, og det er også et område, vi vil satse på,” siger Henrik Paulsen, der er sportschef i Sparta Atletik.

Sparta har en stærk atletikafdeling. Forhindringsløber Ole Hesselbjerg i front til Spartas atletikstævne Copenhagen Athletics Games.

Sparta har en stærk atletikafdeling, som nu bliver yderligere styrket inden for langdistanceløb. Her er det forhindringsløber Ole Hesselbjerg til Spartas stævne Copenhagen Athletics Games.

Vi vil skabe en stærk træningsgruppe, som både kan skabe eliteresultater og markere sig ved diverse motionsløb i hovedstadsområdet.”

Henrik Them, tidligere eliteløber og træner i den nye elitegruppe

Hos NBRO ser man også mange muligheder og perspektiver i det nye samarbejde.

“NBRO Running er et løbefællesskab med plads til løbere på alle niveauer, men lige siden vores start i 2010 har vi været træningsivrige og ambitiøse, og vores bedste løbere har nu i nogle år kunnet gøre sig gældende på den danske langdistancescene. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde vores løbere et ugentligt kvalitetspas med mere struktur og højere niveau end tidligere praktiseret. Vi er utrolig stolte af at få lov at arbejde sammen med så etableret atletikklub som Sparta, og vi håber at kunne hjælpe til, at den i forvejen meget fornemme talentudvikling får et yderligere løft. Henrik Them har som aktiv eliteløber været et forbillede for rigtig mange løbere i NBRO, og vi er overbevist om, at han er morgendagens store danske trænernavn på langdistanceløb. Det er en ære for os at kunne tilbyde et så kvalificeret træningstilbud,” siger Anders Rømer, en af stifterne af NBRO.

Krav og resultater

Samarbejdet med at bygge træningsgruppen op er allerede i gang.

“Vi vil skabe en stærk træningsgruppe, som både kan skabe eliteresultater og markere sig ved diverse motionsløb i hovedstadsområdet. Der kommer til at være nogle elitekrav for gruppen, men der bliver også åbent for, at man kan invitere talentfulde løbere med, som har vist potentiale ved et motionsløb, men først skal vi have strukturen og fundamentet på plads,” siger Henrik Them.

For mere information om Spartas nye elitegruppe kan man kontakte sportschef i Sparta, Henrik Paulsen på tlf. 22 31 45 92 eller [email protected]

Læs om Sparta Atletiks seneste resultater

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Make a Mark CPH (Aflyst)
Løb 5 /10 km i Fælledparken, så kvinder kan stå stærkere
Lørdag den 20. juni fra kl. 17.00
Alle kan løbe med! (også mænd)

Se alle løb