Posted

At være forældre til et barn, der dyrker elitesport, kan være udfordrende. Derfor har Sparta indgået et samarbejde med Mental Motion.

Det er ikke altid let at være forældre til et barn, der dyrker elitesport.

Der er mange ting at holde styr på, når en hverdag med arbejde, indkøb, madlavning, familie, venner og diverse praktiske gøremål skal balanceres med, at ens barn måske træner 4-5 gange om ugen, hvor man selvfølgelig også gerne vil bakke op og følge med.

Det er en udfordring, man kan stå med, ligegyldigt om ens barn dyrker svømning, fodbold, atletik eller noget helt fjerde.

For at hjælpe disse familier og i sidste ende de børn, der dyrker sport på højt niveau, har Sparta nu indgået et samarbejde med Mental Motion, som giver gratis adgang til deres online service ‘Sidelinjen – støt dit barns talent’.

Gratis støtte til forældre på Sidelinjen

‘Sidelinjen’ er en online service til forældre, som gerne vil hjælpe deres barn bedst muligt i sporten.

Servicen er gratis og består af en lang række artikler og podcasts, ligesom man får adgang til et lukket forum, hvor man får hjælp til at træffe de svære valg om skole og fremtid. Derudover indeholder sidelinjen en masse viden om kost, sundhed og krop med specifikt fokus på det unge talent, fortæller Janne R. Mortensen, som er sportspsykolog og stifter af Mental Motion.

Hjælp fra professionelle

Hos Sparta giver det rigtig god mening, at man nu kan tilbyde denne mulighed til forældrene. Det giver dem nemlig et meget bedre grundlag for at støtte deres børn, så de får mest muligt ud af både skole, sport, venner og familie.

“Vi har i Sparta mange børn og unge mennesker, som dyrker atletik på højt niveau, og vi kan se, hvordan mange forældre gør deres bedste for at bakke op, men også kan have svært ved at få det hele til at hænge sammen,” lyder det fra atletikchef Charlotte Beiter Bomme

Charlotte kan godt nikke genkendende til problematikken fra sit eget liv.

“Selvom jeg selv har dyrket atletik på eliteniveau og arbejder med atletik og unge mennesker i det daglige, så kan jeg da stadigvæk godt komme i tvivl om, hvordan jeg nu bedst støtter mine egne børn, som også dyrker atletik på eliteniveau. Der kan det være rigtig rart at kunne spare og få input fra nogen, som arbejder med det professionelt i det daglige,” siger Charlotte Beiter Bomme. 

Tilbuddet til forældrene er gratis og er allerede i gang.

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Danmark løber – godt nytår!
Danmark løber - godt nytår 31. december kl. 10.00
Gratis, virtuelt løb med distancer fra 2,5 km til halvmaraton
(Spartas Nytårsløb 2020 er aflyst pga. COVID-19)

Mini Marathon
1 og 2 km familieløb og børneløb – Lørdag den 15. maj 2021 kl. 11.00 - 14.30

Se alle løb