Posted

Sammen med BK Skjold, KIF og flere andre aktører vil Sparta etablere et nyt, topmoderne idrætshus mellem Østerbro Stadion og Telia Parken.

Spartas planer for den gamle Skøjtehalsgrund på Østerbro er netop offentliggjort, og visionerne er store.

Sammen med naboforeningerne BK Skjold og KIF og en række andre aktører ønsker Sparta at etablere et nyt multihus på den gamle skøjtehalsgrund mellem Østerbro Stadion og Telia Parken. Huset skal rumme topmoderne idrætsfaciliteter for både eliten og bredden og sikre, at København og Østerbro i fremtiden kan tilbyde de bedste rammer og betingelser for atletik, gymnastik og fodbold.

Et hub for idræt, innovation og forskning

Huset, som også skal rumme kontor og erhverv, skal være et centralt hub, hvor idræt, innovation og udvikling bringes sammen der, hvor den daglige træning foregår.

”For Sparta er moderne indendørs faciliteter afgørende for, at vi kan få plads til endnu flere medlemmer – ikke mindst børn og ungdomsmedlemmer, som vi i dag har på venteliste. Samtidig vil nye faciliteter give mulighed for f.eks. foreningsfitness og anden træning, som kan give et langt bredere og mere komplet medlemstilbud. Da Sparta udgør en spydspids i dansk atletik og fungerer som elitekraftcenter under Dansk Atletik er forbedrede faciliteter også en afgørende forudsætning for at kunne løfte det danske atletikniveau,” siger Dorte Vibjerg, adm. direktør i Sparta Atletik & Løb.

Lokale kræfter tager teten

Udover Sparta, BK Skjold og KIF er DBU København, DGI Storkøbenhavn, Dansk Atletik og netværket “Fremtiden gymnastik i København” med i netværkssamarbejdet om at få etableret det nye idrætshus.

For DGI Storkøbenhavn er det særligt vigtigt, at det er lokale kræfter, som tager teten i at gøre en forskel for lokalområdet forankre visionen lokalt.

”I DGI Storkøbenhavn er vi meget tilfredse med, at en række toneangivende foreninger på Østerbro, herunder Sparta, BK Skjold og KIF, har etableret et netværkssamarbejde med DBU København, Dansk Atletik og Gymnastiknetværket i København med det formål at bygge et nyt idrætshus på den gamle Skøjtehalsgrund. Vi er ikke i tvivl om, at det vil være med til at løfte lokalområdet, men det vil også gøre en forskel for alle idrætsudøverne,” siger Peder Nedergaard, formand for DGI Storkøbenhavn.

Atletikrundbane og foldboldbane på taget

De konkrete planer for det nye multihus dækker over gymnastik-, motorik- og bevægelsesfaciliteter.

Men der skal også være et moderne fodboldcenter med kunstgræsbane på taget, så børn og motionsspillere kan spille med udsigt over København, og en komplet indendørs atletikfacilitet med en 200 meter rundbane med hævede sving, hvilket man endnu ikke kan finde øst for Storebælt.

Mange af medlemmerne i de involverede foreninger ønsker desuden et fitnesscenter tilknyttet deres medlemskab, og derfor er planen også at bygge et foreningsbaseret fitnesscenter for brugerne af huset.

Projektet skal realiseret i et samarbejde mellem Sparta Atletik og Løb, BK Skjold, KIF, DBU København, DGI Storkøbenhavn, Dansk Atletik og netværket ”Fremtidens Gymnastik i København”.

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Wings for Life App Run København
Løb så langt du kan, for dem der ikke kan
3,15 km rundstrækning i Fælledparken og virtuel målstreg i din app
Søndag den 9. maj kl. 13.00 - 16.00

Sommer-atletikskole uge 26
Sommeratletikskole for børn 7-15 år
Hver dag fra kl. 9.00 – 15.00 på Østerbro Stadion
Uge 26: 29. juli - 2. juli

Se alle løb