Posted

Efter en “mindre pause” på nogle og tredive år havde Torben ladet sig lokke med til DHL Stafetten igen. 

“Det er imponerende. Vanvittigt. Da jeg var med, var vi slet ikke så mange hold, og vi havde bare vores egne picnictæpper og madkurv med,” fortæller Torben og ser både imponeret og vantro ud, mens han står og kigger ud over den store skiftezone i Fælledparken.

Sidste gang, Torben Skov var med, var nemlig for cirka 37 år siden til den allerførste udgave af DHL Stafetten. Ikke kun det første “DHL” i København, men i hele verden.

Det var nemlig i 1981, at Spartas formand, Niels Jørgen Holdt, besluttede sig for at lave en firmastafet efter amerikansk forbillede. Dengang var der ca. 125 hold. Det var ikke så organiseret, men hyggeligt, mindes Torben.

I år er der mere end 23.500 hold fordelt på 5 dage. Og Torben bryder sig egentlig ikke om at løbe sammen med så mange mennesker, men i år har han alligevel fundet vej tilbage til Fælledparken og de grønne løbetæpper.

“Vi har lavet nogle tiltag om motion på arbejdspladsen for vores kollegaer og vores medarbejdere. Så der træner vi, og det meget organiseret, og så er jeg blevet lokket med,” forklarer Torben, som er viceskoleleder.

Sammen med skoleleder Beate, står han i spidsen for sundhedsprojektet, som nærmest kræver, at han og kollegaerne fra Brøndbyøster Skole stiller op.

“Jeg tænker, at vi er jo nødt til at stille op. Der er jo noget kollegialt sammenhold, noget signalværdi i det,” lyder det fra Torben.

Og det at være sammen og bevægelse har gjort en kæmpe forskel på Torbens og Beates fælles arbejdsplads.

“Vi har kunnet se, hvad det gør, at man er fysiske og bevæger sammen på en anden måde, end det man lige samarbejder om til daglig.

På Brøndbyøster Skole er sundhed og bevægelse indgangen til at styrke både krop og sjæl. Man kan tale om nogle andre ting, når man har løbet og svedt sammen, forklarer Torben og Beate, der ikke begrænser bevægelsesglæden til løb.

“Vi tager alt det med, vi kan få af fede oplevelser,” fortæller Beate. “Hvorfor ikke være fælles om det?”

Følg Spartalob på Instagram

Følg @spartalob på Instagram for at se masser af flotte billeder og videoer fra DHL Stafetten.

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Make a Mark CPH
Løb 5 /10 km i Fælledparken, så kvinder kan stå stærkere
Lørdag den 20. juni fra kl. 17.00
Alle kan løbe med! (også mænd)

BMW Havneløb
5 og 10 km - Torsdag den 13. august 2020 kl. 18:30 og 19:00

DHL Stafetten København
DHL Stafetten Kbh fejrer 40 års jubilæum!
5x5 km stafet / 5 km walk - Mandag 24. - fredag 28. august kl. 18.00

Se alle løb