Posted

DHL Stafetten i København har givet inspiration til stafetter i både ind- og udland. I aften var en stor tysk eventarrangør på jagt efter inspiration i Fælledparken.

DHL Stafetten findes i dag i flere danske byer, men den gulklædte stafet har også dannet grundlag for stafetter i udlandet.

I dag var en delegation fra den store tyske eventarrangør SCC Events på besøg i Fælledparken for at lære af Spartas afvikling af det, der er blevet verdens største motionsløb.

SCC Events er det eventfirma, der står bag verdenskendte begivenheder som Berlin Marathon og Berlin Halvmaraton. Ikke mindre end 60 mennesker er der i organisationen, som organiserer alt fra planlægning og afvikling til marketing og kommunikation for disse ikoniske højdepunkter.

Men SCC Events har også en berlinske pendant til DHL Stafetten, Die Berliner Wasserbetriebe 5×5 Team-Staffel, som finder sted over 3 dage i juni i Berlins største park, Tiergarten. Og ideen til det event, er importeret fra København.

“Vi kom her til København for 20 år siden, hvor vi fik ideen til vores 5×5 km stafet, som vi importerede til Berlin. Det er et fantastisk event for firmaer. At løbe, spise og drikke sammen, det er fantastisk.”

Det fortæller Vincent, som er en del af SCC Events kommunikationsteam, og en del af Københavner-delegationen på 9 personer. Han var selv i København for 20 år siden og har siden været med til at bygge deres egen stafet op til et 3-dages event med 30.000 deltagere.

“Den største forskel er, at dette her (DHL Stafetten, red.) er meget større. Man kan se, at det har udviklet sig over 20 år mere.”

Når Berliner-stafetten endnu ikke er blevet lige så stor, skyldes det ifølge Vincent bl.a., at Tiergarten ikke har de samme pladsmæssige fordele som Fælledparken, men også at “byen” ikke støtter nok op om eventet.

“Vi får vores tilladelser, men vi skal kæmpe for dem. Folk kan godt blive sure, for der er mange events, som lukker for trafikken i byen.”

En anden ting, som tyskerne måske kan lære af danskerne, er at slappe lidt mere af og feste lidt mere.

“I har mere fest her. Altså, folk kan godt feste i Berlin, men vi har fx ikke de store grille I har, for folk ville klage over lugten,” forklarer Vincent og griner. Folk brokker sig i Berlin.

“Vi skal måske lære folk at være mere afslappede. Det er nok noget, vi kan lære fra København.”

DHL Stafetten startede i København, hvor Spartas formand, Niels Jørgen Holdt, stod bag første udgave af Danmarks første firmastafet, som dengang havde blot 125 hold. Siden da har massevis af løbeklubber og eventfirmaer importeret stafet-konceptet til både Nuuk, Tel Aviv og altså også Berlin.

Når Vincent og hans kollegaer fra SCC Events tager hjem, går det løs med deres kommende højdepunkt, nemlig Berlin Marathon, som netop i år finder sted samme dag som Spartas eget Copenhagen Half Marathon, søndag den 16. september.

Se billederne: Vand-vittigt vejr til første DHL-dag

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Make a Mark CPH
Løb 5 /10 km i Fælledparken, så kvinder kan stå stærkere
Lørdag den 20. juni fra kl. 17.00
Alle kan løbe med! (også mænd)

BMW Havneløb
5 og 10 km - Torsdag den 13. august 2020 kl. 18:30 og 19:00

DHL Stafetten København
DHL Stafetten Kbh fejrer 40 års jubilæum!
5x5 km stafet / 5 km walk - Mandag 24. - fredag 28. august kl. 18.00

Se alle løb