Lov om støjgrænser truer Spartas løb

Posted

Ny forslag fra Københavns Kommune truer med at slukke musikken til Spartas løb og en lang række andre kultur- og sportsevents.

Sammen med mere end fem hundrede kulturarrangører i København kæmper Sparta lige nu imod en kommunal forskrift, der i praksis vil slukke for musikken og kulturen i byen.

Den 18. juni vil Københavns Kommune nemlig beslutte, om byen skal sige farvel til musik og kultur i byens rum.

Farvel til koncerter. Farvel til musik under maratonløb og alle de store idrætsbegivenheder. Farvel til studentervogne i Københavns gader. Farvel til demonstrationer med musikalske indslag. Farvel til gadefester. Farvel til 1. maj og musik. Farvel til en levende, mangfoldig, kulturelt spændende og musikalsk hovedstad.

Udendørs lyd skal bekæmpes

Kommunen vil indføre, at udendørs musik højere end 60-70 decibel (dB) ikke skal være tilladt i København.60 dB svarer blot til en rolig samtale og 70 dB svarer til bil, der kører forbi.

Det er en umulig grænse at overholde, når Københavns egenstøj i form af f.eks. trafik og mennesker ligger på samme dB-niveau,og de urealistiske lydgrænser vil i praksis slukke for musikken til alt fra maratonløb, jazzfestivaler, Copenhagen Pride, gadeidræt osv. osv. 

Støt med din underskrift

Vi samler derfor underskrifter fra alle, der vil have et rigt og mangfoldigt musik- og kulturliv i København – og på en facon, hvor borgere, musik, kultur og arrangementer kan trives i samhørighed.

Hvis du vil støtte sagen, så du også fremover kan opleve en festlig stemning til Sparta løb, så sæt din underskrift her

Støt kultur og musik i byrummet – skriv under her

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Mini Marathon
1 og 2 km familieløb og børneløb – Lørdag den 15. maj 2021 kl. 11.00 - 14.30

Se alle løb