Sparta hjælper Valbyløbet

Posted

Sparta er med på sidelinjen, når en flok udsatte unge lørdag den 29. september afholder Valbyløbet.

Valbyløbet er et helt almindeligt 5 km motionsløb i Søndermarken. Men historien om, hvordan løbet er blevet stablet på benene, er ikke helt almindelig.

Det er nemlig en flok unge mellem 14 og 17 år fra socialt belasteede områder i Ydre Valby, der står bag løbet. En flok unge, der har skiftet sociale problemer, hashmisbrug og ballade ud med et stærkt sammenhold i Løbehold 2500.

“Før plejede jeg at lave ballede og dumme ting. Jeg plejede at have problemer, men nu går det bedre, for nu løber jeg istedet for at gøre dumme ting,” siger Mohammed Ali, der er en af de unge på Løbehold 2500.

Løbehold 2500 træner to gange om ugen, og lørdag den 29. september inviterer løbeholdet sammen med Fritidscenter ydre Valby hele København til årets udgave af Valbyløbet.

Sparta med på sidelinjen

Da projektet med at arrangere Valbyløbet startede, tog de unge kontakt til Sparta for at få hjælp til at stable løbet på benene.

Der er mange ting, man skal overveje, når man arrangerer et motionsløb – lige fra tilladelser over afspærring til planlægning af ruten. Ting, som Sparta har mange års ekspertise i.

“Vi laver jo mange løb om året, både store og små, og ved, hvem man skal kontakte, og hvad man skal sørge for at have i orden. Det er noget af den viden, vi har delt med de her unge mennesker,” fortæller Lars Nissen, som er løbschef i Sparta.

“Det er jo bare rart, at vi kan hjælpe, så de får en succesoplevelse med det her. Hele projektet har betydet meget for dem og gjort, at de har fået bedre styr på deres tilværelse. Det kan måske være et springbræt for dem, så det er klart noget, vi gerne vil støtte.”

De unge bag Valbyløbet låner også tidtagningsure, afspærringsudstyr og meget andet grej af Sparta.

Slut med misbrug og ballade

Løbeholdet og projektet med at arrangere det årligt tilbagevendende Valbyløbet, har fået mange af de unge fra Valby på ret spor.

“Jeg har haft et stort misbrug af hash. Nu ryger jeg stort set aldrig mere,” fortæller Sebastian blandt andet.

Også i skolen har det betydet forandring. Karaktererne går opad, og der er færre problemer, fortæller en af de voksne, der er tilknyttet.

Sådan kan du være med til Valbyløbet

Valbyløbet løber af stablen på lørdag den 29. september, hvor det starter kl. 11 med aktiviteter for hele familien i startområdet. Man kan f.eks. prøve sumodragter og bubble-fodbold.

Selve løbet skydes i gang kl. 13.00 efter en fælles opvarmning, og distancen er 5 km, som løbes på to runder i Søndermarken.

Alle aldersgrupper kan løbe med, og der er præmier til hurtigste mand, kvinde og ung.

Læs mere og tilmeld dig Valbyløbet her

Nyhedsbrev

Få rabatter, inspiration og viden om løb 1-2 gange om måneden og deltag den månedlige lodtrækning om gavekort til vores løb.

KOMMENDE LØB

Mini Marathon
1 og 2 km familieløb og børneløb – Lørdag den 15. maj 2021 kl. 11.00 - 14.30

Se alle løb