Kampen om den nordiske ære

Topatleter fra hele Norden var i weekenden rejst til Bærum i Norge for at konkurrere mod hinanden.

På trods af de danske atleter, som i denne omgang endte på en 4. plads, så var der alligevel stærke individuelle præstationer.

Ida Beiter Bomme kommer således hjem fra Norge med en ny PR i kvindernes længdespring, hvor hun formåede at springe 6.28m. I et skarpt felt rakte det til en 4. plads. Ida krydsede endnu en gang klinger med sin søster, Emma, på 60m hæk, hvor Ida trak det længste strå. Hun krydsede målstregen i 8.27 og sikrede sig en tredjeplads. Emma fik en flot oprejsning på 200m, hvor hun krydsede målstregen i 24.07

Ida udtaler til Dansk Atletik: “Jeg føler, at det gik rigtig godt, og jeg føler mig endnu mere klar til næste weekend, hvor jeg skal ud at brage igennem”.

På mændenes 60m hæk kan Vilhelm Krüger også være stolt af sin indsats. Han satte ny PR med 8.19 sekunder.

God form før DM Inde næste weekend

Nikolaj Graves er en mand med en mission. I en skarp konkurrence formåede han at springe 5.03m. Det var ikke kun nok til en tredjeplads i feltet. Det var også en ny PR. Han var dog meget tæt på at klare 5.18, og der er ingen tvivl om, at det er ham, feltet skal slå til DM Inde næste weekend. En anden Sparta-atlet man skal holde øje med er Aske Petersen, som sidste weekend sprang 5.10m.

En ny række personlige sejre og endnu en U20 dansk rekord

Anne Øbakke Lange og Gustav Lundholm Nielsen løb begge et flot løb på 400m. Førstenævnte tilbagelagde de 400m på 55.12 sekunder, hvilket var en forbedring af hendes tidligere PR. Gustav blæste over målstregen i 47.04 sekunder, og det sikrede ham en tredjeplads.

Og så satte Sofia Thøgersen, selvfølgelig, fristes vi til at sige, endnu en ny dansk U20 rekord. Hun beviste denne weekend, at hun også kan løbe stærkt på de kortere distancer, hvor den nye U20-rekord nu er på bare 2:06.55 minutter.

DM Inde i næste uge er ikke langt væk, og vi glæder os til endnu en fremragende atletikweekend, hvor Odense Atletik er vært.

Samlede resultater

Mænd:

  1. Sverige: 138 point
  2. Finland: 121 point
  3. Norge: 99 point
  4. Danmark/Island: 85 point

Kvinder:

  1. Sverige: 136 point
  2. Finland: 119 point
  3. Norge: 106 point
  4. Danmark/Island: 79 point