FAQ

Her kan du finde svar på langt de fleste spørgsmål i forbindelse med tilmelding og deltagelse i Spartas løb. Savner du et punkt på listen, eller kan du ikke finde svar her? Så send en mail til [email protected]

Denne FAQ vil blive opdateret løbende.

Tilmelding, levering og ordre

Hvordan tilmelder jeg mig et løb?

Du kan læse om alle Spartas løb samt tilmelde dig dem i løbsoversigten. Du kan også gå direkte til tilmeldingen via sparta.dk/run_page

Hvis du kun vil tilmelde dig selv eller flere personer enkeltvis, skal du vælge “Online tilmelding”.

Hvis du vil tilmelde en gruppe samlet på én ordre, skal du vælge “Gruppe-/virksomhedstilmelding”. Ved denne løsning kan du vælge, om du selv vil registrere alle løbere i gruppen, eller om de enkelte løbere selv skal have mulighed for at registrere sig via et særligt link.

Hvordan ved jeg, om min tilmelding er gået igennem?

Din tilmelding er gået igennem, når du modtager en bekræftelse på e-mail, dit navn fremgår af deltagerlisten, og beløbet er blevet trukket fra din konto. Du bedes kontrollere, at dette er tilfældet. Vær opmærksom på, at en kvittering fra MobilePay ikke altid er ensbetydende med, at tilmeldingen er fuldført.

Jeg kan ikke finde mit navn på resultatlisten. Hvad gør jeg?

Hvis du ikke kan finde dit navn på resultatlisten, eller hvis der er forkerte oplysninger på den, bedes du rette henvendelse til [email protected]

Hvornår får jeg mit startnummer?

Startnumre skal som udgangspunkt afhentes i inden løbet, enten i Spartas startnummerudlevering, på Expoen i forbindelse med større løb eller hos Sportmaster.

Forud for et løb vil du altid modtage et startkort per e-mail med konkret information om afhentning af startnumre.

Såfremt du retmæssigt har tilmeldt dig et løb, vil vi altid kunne udstede et nyt startnummer i informationen inden et løb.

Hvad skal jeg fremvise for at få udleveret mit startnummer?

Hvis du afhenter dit startnummer på løbsdagen, skal du huske at fremvise det startkort, som du modtager på e-mail eller SMS. Du kan vælge at printe startkortet, eller du kan fremvise det på din telefon. I nogle tilfælde får du også en SMS, eller du kan gemme startkortet i Wallet (iOS).

Er du tilmeldt Telenor Copenhagen Marathon med studierabat, skal du huske at medbringe og fremvise gyldigt studiekort. Bemærk, at studiekortet skal være gyldigt på tidspunktet for afhentning af startnummer.

Hvornår er sidste frist for tilmelding?

Som regel er online tilmeldingen åben helt til løbsstart. Derefter er det, såfremt der ikke er udsolgt, muligt at tilmelde sig i information ved starten, som regel mod et eftertilmeldingsgebyr på 20 kr.

Hvis der er expo i forbindelse med løbet, kan man altid tilmelde sig på expoen helt frem til løbsstart, såfremt der ikke er udsolgt.

Hvis vi må melde udsolgt til et løb, lukkes der for alle tilmeldingsmuligheder, både online og fysisk salg.

Kan jeg ændre min ordre?

Du har mulighed for at ændre på dine personlige oplysninger efter tilmelding. Du logger ind via det link og med det brugernavn og password, som du har fået tilsendt per mail efter tilmelding.

Det er som regel muligt at overdrage dit startnummer til en anden person. Bemærk at du skal betale et gebyr for dette.

Hvis du ønsker at foretage en ændring, som ikke kan lade sig gøre i din tilmeldingsprofil, skal du kontakte kundeservice på [email protected]

Kan jeg fortryde mit køb og få pengene retur?

I henhold til Forbrugeraftaleloven om handel på internettet har du som køber ikke fortrydelsesret, hvad angår køb af rekreative fritidsaktiviteter.

Det er dog muligt til alle løb arrangeret af Sparta at overdrage dit startnummer til en anden person mod et nærmere bestemt gebyr. Læs mere her

I tilfælde af aflysning på grund af force majeure eller myndighedspåbud, som Sparta ikke kan pålægges ansvar for, er der ikke mulighed for refundering af startgebyr og omkostninger i forbindelse med arrangementet.

Er du ved en fejl blevet tilmeldt til et løb to gange, bedes du rette henvendelse til kundeservice på [email protected]

Om deltagelse i Spartas løb

Er det muligt at få opbevaret bagage under løbet?

Der er bagageopbevaring til alle Spartas løb. Bagagen er under opsyn, men opbevaring er på eget ansvar.

Er der væske og forplejning til Spartas løb?

Der er væskedepoter i målområdet samt let forplejning til alle Spartas løb, og på de længere distancer er der også væskedepoter undervejs på ruten. Det varierer fra løb til løb, hvilken type forplejning der tilbydes løberne.

Er det tilladt at løbe med musik i ørerne?

Vi fraråder, at man løber med musik i ørerne, da det kan være svært at høre advarsler fra de øvrige løbere. Desuden er tilskueropbakningen og underholdningen til mange af løbene en stor del af løbsoplevelsen, som det vil være en skam at gå glip af.

Kan en anden løbe med mit startnummer?

Det er ikke tilladt at løbe med en andens startnummer, da det skaber problemer i forhold til tidtagning, resultatservice og kåring af vindere. Desuden er det af sikkerhedsmæssige hensyn vigtigt, at man som deltager er registreret med korrekte oplysninger. Uretmæssig brug af et startnummer kan føre til diskvalifikation.

Man kan i stedet overdrage sit startnummer til en anden løber ved at logge ind på sin tilmeldingsprofil. Bemærk at overdragelser behæftes med et gebyr. Læs mere her

Er det tilladt at løbe med løbevogn eller andet særligt udstyr?
Medbringelse af særligt udstyr, herunder løbevogne, er kun tilladt efter forudgående aftale med arrangørerne. Alle, der løber med løbevogn, skal udvise størst mulig hensyn og til enhver tid respektere officials instrukser, herunder også eventuelle anvisninger om placering i feltet.

Må jeg deltage med babyjogger?
Vi henstiller til, at man undgår at løbe med babyjoggere pga. risiko for ekstreme vejrforhold, kraftige lydindtryk eller på anden måde forhold, der kan være voldsomme for små børn.

Det er ikke tilladt at løbe med babyjogger til DHL Stafetten.

Hvilken aldersklasse tilhører jeg?

Det er årgang, der afgør, hvilken aldersklasse man tilhører.

Aldersklasser er normalt delt op i:

20-24
25-29
30-34
35-39
osv. med mindre andet er oplyst.
For Sparta-medlemmer

Hvor kan jeg købe klubtøj?

Alle Sparta-medlemmer skal løbe i klubtøj Spartas løb. Klubtøj kan købes på løbskontoret mandag og torsdag kl. 16 – 18 i klubhuset:

Sparta Løbskontor
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

Hvordan bliver jeg medlem af Sparta?

Hvis du gerne vil være medlem af Sparta, anbefaler vi, du først deltager i en prøvetræning eller to. Vælg dit hold her eller skriv til [email protected] for at blive guidet ind på det rigtige hold for dig.

Du kan læse mere om vores løbehold og tilmelde dig online på motion.sparta.dk

Hvordan melder jeg mig ud af Sparta?

Hvis du ikke længere ønsker at være medlem af Sparta, bedes du sende en e-mail til [email protected]

Find mere information på motion.sparta.dk

KOMMENDE LØB

Nytårsløbet ’22
Lørdag den 31. december på Østerbro
Distancer fra 2 km børneløb til 5, 10 og halvmaraton
Gratis for medlemmer af 'Sparta Klassisk'

Copenhagen Marathon ’23
42,195 km - Søndag den 14. maj 2023 kl. 9.30
Et certificeret World Athletics Road Race Label-event
Gratis for medlemmer af 'Sparta Klassisk'

Royal Run ’23
Royal Run København/Fr.berg – 2. pinsedag mandag den 29. maj
Løb eller gå One mile, 5 eller 10 km
Gratis for medlemmer af 'Sparta Klassisk'

Se alle løb