Om sparta

Sparta Atletik & Løb er Danmarks største løbe- og atletikklub samt en af verdens største løbsarrangører. Sparta blev grundlagt i 1898 på Østerbro, og har siden arbejdet på at fremme fællesskaber og sund livsstil gennem atletik- og løbetræning. I dag har Sparta over 1.800 medlemmer, der træner løb og atletik på alle niveauer – lige fra medlemmer, der er ved at starte deres løberejse, til elite-atletikudøveren, der sætter danmarksrekorder. Vores formål er at fremme og udvikle atletik og løb som elite- og breddeidræt til glæde for medlemmer i alle aldre og medvirke til opfyldelse af individuelle sportslige mål.

Udover at tilbyde atletik- og løbetræning afvikler Sparta også flere store løbsarrangementer hvert år såsom Copenhagen Marathon, CPH Half og DHL Stafetten i København, hvor flere tusind mennesker samles omkring glæden ved løb. Sparta yder derudover også operatør- og konsulentbistand for tredjeparter, der skal afvikle idræts- og kulturarrangementer, og har i den forbindelse afviklet Royal Run og Tour de France enkeltstarten i København.

Organisation

Sparta består af tre afdelinger, som alle er essentielle for, at vi kan levere den høje kvalitet til vores medlemmer. Er du nysgerrig på, hvordan organisationen er bygget op, kan du læse mere her.

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller mangler du information, står vi altid klar til at hjælpe.

Vores mission

Sparta er en nonprofit idrætsforening, som bidrager til fremme af fællesskaber og sund livsstil. Vi skaber rammer af høj kvalitet for at udøve atletik og løb for alle – uanset niveau og ambition.

Vores vision

Vi vil være ét Sparta, der skaber atletik og løbsarrangementer på internationalt niveau, og er det foretrukne valg til træning og løb.

 

Ansvar for klima og samfund

Det er vigtigt for Sparta at tage ansvar både socialt og miljømæssigt.

Frivillige og hjælpeklubber

Vær med til at skabe nogle af Københavns og Danmarks største og mest festlige sportsbegivenheder