Juliane Hvid overlistede favoritter i Dyrehaven

Sparta var særdeles godt repræsenteret i top-10 hos både kvinder og herrer ved et solbeskinnet Eremitageløb i Dyrehaven.

Hverken ruten blandt råvildt i skoven eller distancen på 13,3 km kan sammenlignes med noget på det olympiske program. Men Eremitageløbet, som løbes i ottetal rundt om Eremitageslottet i Dyrehaven, har alligevel en vægtig plads i mange løberhjerter. Derfor var mange af landets bedste løbere mødt op for at dyste om topplaceringer i løbets 55. udgave søndag den 6. oktober.

Med den hårde konkurrence i denne løvfaldsklassiker var det derfor ikke mindre imponerende, at Spartas Juliane Hvid endnu engang viste sit repertoire ved, efter 45 minutter og 20 sekunder, at blive nummer to på en distance, der ligger noget ud over hendes primære satsning på 3000-meter forhindringsløb på atletikbanerne, som forberedelserne til sæsonen har været målrettet mod.

Bakkespurtens dronning

Juliane Hvid var på forhånd ikke spået en podieplads på grusstierne, da blandt andre den forsvarende vinder Sylvia Kiberenge (Køge), banerekordholder Anna Emilie Møller (Blovstrød Løverne), tidligere vinder Anna Holm (Viking) og den danske mester på maraton og halvmaraton Sara Schou Kristensen (AGF) stod på startstregen. Efter 10 kilometer lå Juliane Hvid også i en gruppe bag de fire øvrige konkurrenter med over 20 sekunder op til andenpladsen, men hun viste sig at have timet sit løb bedre end flere af de mere rutinerede konkurrenter på distancen.

På de sidste tre kilometer slog Juliane Hvid til, da favoritterne tilsyneladende havde oversatset, og spartaneren gik forbi både Anna Emilie Møller og Sara Schou Kristensen og indtog en podieplads. Men Juliane havde ben og vilje til mere, og nær den legendariske bakkespurt – godt 300 meter op mod målet omkring Fortunen – både indhentede og passerede hun Anna Holm og tilkæmpede sig en ærefuld andenplads bag Sylvia Kiberenge. Julianes bakkespurt var samtidig den hurtigste blandt kvinderne.

Fire Sparta-herrer i top-10

Hos herrerne blev der også vist løbetalent uden for komfortzonen, da Ole Hesselbjerg, som normalt løber med pigsko på kortere forhindringsbaner på underlag af gummigranulat, blev nummer tre i tiden 40:57. Han kom ind bag løbets rekordholder og sidste års vinder Joel Ibler Lillesø (Bagsværd) og var 17 sekunder efter Thijs Nijhuis (Viborg AM) på andenpladsen.

Henrik Holm, Dean Cooper-Cunningham og Andreas Lindgreen sørgede, i særdeles tæt formation, for at også nummer fem, seks og syv var fra Sparta Atletik & Løb.