Annemarie Nissen med dansk rekord på 800m!

Spartas Annemarie Nissen viste tirsdag VM-form med ny dansk rekord på 800 meter.

2:00,10 minutter stoppede uret på, hvilket er en forbedring af hendes egen rekord med et lille halvt sekund. Det skete ved Monotet Grand Prix-stævnet i finske Tampere, hvor den 29-årige løber blev nr. 2 – kun slået af lokalfavoritten Eveliina Määttänen med 11 hundrededele af et sekund.

”Det blæste ret meget på stadion i dag, så på forhånd troede jeg det ikke muligt, selvom jeg vidste, at formen var til en rekord. Men så tæt på VM – det er bare et perfekt tidspunkt. Jeg har haft mange løb denne sæson, men jeg er typen, der skal konkurrere mig i form,” lyder det fra Annemarie.

Danske rekorder på kvindernes 800 meter er ellers ikke hverdagskost. Siden Annelise Damm Olesen løb 2:01,77 ved OL i München i 1972, er det kun sket to gange før. Og forrige gang var det endda Annemarie Nissen selv, som slog den.

Med rekorden i Finland nærmer Annemarie Nissen sig for alvor den magiske grænse på 2 minutter på 800 meter.

”Det giver mig virkelig blod på tanden at være så tæt på drømmegrænsen to minutter,” siger Annemarie Nissen, der trænes af Michael Jørgensen.

Annemarie Nissen er ikke den eneste spartaner, som var flyvende på de finske løbebaner. På 100 meter hæk fik Emma Beiter Bomme en virkelig flot 2.-plads, hvor hun samtidig huggede en god luns af sin bare tre dage gamle PR, som nu lyder på 13,22. Og som om det ikke er flot nok i sig selv, slog hun samtidig den 30 år gamle klub-rekord på distancen(!)

Foto: Privat
Tekst: Dansk Atletik og Christian Thestrup