Børnene spredte olympisk stemning over Østerbro Stadion

Trivsel gennem bevægelse var i fokus, da de første 1.000 elever fra 4. og 7. klassetrin deltog i Skole OL på Østerbro Stadion.

Omkring 1.000 skolebørn fra københavnske folkeskoler tog tirsdag forskud på sommerens olympiske lege i Paris, når de ved DIF Skole OL løb, kastede, sprang og heppede sig til medaljer sammen med deres klassekammerater på et solbeskinnet Østerbro Stadion.

Børn fra 4.-7. klassetrin skulle sammen med deres klasse dyste i discipliner som speed-længde, turbo-kast og 10×200 meter stafet med Sparta Atletik & Løb som arrangør.

Der var medaljer, pokaler og deltagelse i Skole OL-finalen i Billund i juni på spil for de bedste klasser ved stævnet. Men det hele foregår i den olympiske ånd med kåring af den klasse, der bedst formår at repræsentere de børneolympiske værdier.

Allerede da samba-orkesteret Batteria trommede børnene ind til indmarch og under den skoleolympiske ilds ankomst, var der høj stemning og planlagte kampråb fra stærke, lyse stemmer i tråd med ånden om fællesskab, færdighed og fair play.

Anført af DJ og energi fra madpakkerne i solen var Østerbro Stadions græstæppe fyldt med børn i bevægelse og fælles samtale.

Dagen igennem deltog børnene i seks discipliner for at opnå det bedst mulige resultat for klassen som helhed med bevidsthed om, at også deres optræden som gode kammerater og deres klapsalver og opmuntrende tilråb til både klassekammerater og andre deltagere ville være afgørende for deres muligheder for en klassetur til Billund.

Onsdag kommer ca. 1.000 nye skoleelever forbi Østerbro stadion til samme discipliner og muligheder for at styrke fællesskabet, når det er 5.- og 6. klassetrin, der dyster om at udvise olympisk ånd og nå til finalen i Billund.

I år er 14. gang, at der afholdes Skole OL på Østerbro Stadion. Fra 2025 og de næste fire år frem vil finalen også blive afholdt på Østerbro Stadion.

Fakta om Skole OL

Skole OL på Østerbro Stadion

4. og 7. klassetrin deltog tirsdag den 14. maj og 5. og 6. klassetrin deltager onsdag den 15. maj.

Stævnet indledes med en olympisk indmarch, hvor Skole OL-ilden tændes, og halvdelen af hver klasse bærer en fane ind, mens resten af børnene ser på fra tribunen.

Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen holder velkomsttale for børnene med opfordring til at gøre sit bedste både i disciplinerne og for at leve op til den olympiske ånd ved at støtte hinanden.

Klasserne deltager derefter i seks discipliner fra ca. 9-15: 1km motionsløb, speedlængde, turbokast, medicinboldkast, 10x200m stafet og 20x60m stafet i hækkeløb.

Der er medaljer til de vindende klasser på hvert klassetrin. Yderligere vil der være en pokal til de tre første klasser, ligesom de tre bedste klasser fra hver årgang kommer til finalen i Billund, der afholdes 11.-14. juni.

Der uddeles en pokal til den klasse, der bedst repræsenterer de børneolympiske værdier: fællesskab, færdighed, fairplay.

DIF Skole OL

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har arrangeret Skole OL for 0.-8. klassetrin siden 2009 med fokus på at sætte børn i bevægelse og skabe aktiviteter, der kan integreres i skolernes idrætsundervisning.

Skole OL består af fire større indsatsområder:
De Skoleolympiske Lege for 0.-3. klasse
De Skoleolympiske Lege for 4.-8. klasse
En årlig kåring af Danmarks Sejeste Idrætslærer
Gratis undervisningsforløb og materiale til idrætslærere

Klasserne konkurrerer sammen som et hold, hvor klassefællesskabet er det vigtigste, og alles præstationer tæller.

Læs mere om DIF Skole OL her: https://skoleol.dk/

De støtter Skole OL

DIF (Danmarks Idrætsforbund) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond.
Salling Group (repræsenteret ved Bilka) bidrager med et sponsorat til Skole OL, og Danish Crown sponserer aftensmad til de overnattende børn til finalen.
Herudover samarbejder Skole OL med flere specialforbund og kommuner. Herunder Københavns Kommune omkring Skole OL på Østerbro Stadion.