Bronze og PR til Sofus Vølund og Valentin Jensen ved NM-U20

Sofus Vølund og Valentin Jensen var stærkt løbende til NM-U20 i Oslo, hvor de to Sparta-atleter nappede bronze på hhv. 400 meter hæk og 200 meter – begge i personlige rekorder.

Efter en regnfuld 1. dag var forholdene på Bislett Stadion søndag klart bedre. Her fik dansk atletik en fin start, da Sofus Vølund på 400 meter hæk løb sig til bronze i 53,45 sekunder. Tiden er ikke bare en klækkelig forbedring af den personlige rekord, men også under kravet til EM-U20. Vølund er dog allerede kvalificeret i tikamp med den danske U20-rekord, som han satte tilbage i maj. Løbet – som var Sparta-atletens første forsøg i disciplinen siden Store DM sidste år – holdt et uhyre højt niveau med Jere Hapalainens 50,22 på 1. pladsen. Det placerer finnen som næstbedste U20-atlet i Europa denne sæson.

Lørdag vandt Valentin Jensen sølv på 100 meter, og søndag blev det så til bronze på den dobbelte distance. Hans tid på 21,48 er en PR-forbedring på hele 0,35 sekund – og under kravet til EM-U20, hvor han allerede er kvalificeret på 100 meter.

Bronze efter diskvalifikation
Det lignede en samlet høst på to bronzemedaljer, da holdet på mændenes afsluttende 4×400 meter kom i mål som nr. 4. En efterfølgende diskvalifikation til Sverige betød imidlertid, at Sofus Vølund – sammen med Luis MailletChristoffer Banke Jørgensen og Gustav Bohr – kunne vinde sin anden bronzemedalje.

Tekst: Dansk Atletik Forbund og Christian Thestrup
Foto: Deca Text&Bild