Nordiske Mesterskaber 2023

Hele 44 atleter fra Sparta var udtaget til at repræsentere Danmark ved weekendens Nordiske Mesterskab på Østerbro.

Mange mennesker var mødt op på stadion for at heppe og støtte de danske atleter. Solen havde også valgt, at lægge vejen forbi, hvilket gjorde forholdene attraktive.

Weekenden bød på en masse flotte dyster og fantastiske resultater, men særligt i en kategori dominerede de danske atleter. På kvindernes mellem- og lang distance tog Danmark nemlig samtlige titler. Alle fire titler blev vundet af Sparta atleter.

Spartas kvinder holdt sig ikke tilbage

Lørdag startede Sofia Thøgersen med at vinde kvindernes 1500m i et løb, hvor hun med 500m igen stak af fra feltet. Sofia tog en sikker sejr og krydsede målstregen i rigtig fine 4.16.02 min, som samtidig er ny dansk P18 rekord.

Senere samme dag tog Nanna Bove titlen på 5000m. Nanna havde fulgt det høje tempo, som blev lagt af paceren, og formåede fortsat at presse på, da løberne selv skulle overtage. Med 200 m igen lå Nanna i anden position, men kunne med en god slutspurt sikre sig sejren i ny PR på 15.53.20 min.

Søndag kunne Annemarie Nissen efter et meget flot løb sikre sig sejren i et tæt opløb, hvor hun på de sidste meter formåede at skabe afstand til nummer to.

På kvindernes 3000m forhindring var Juliane Hvid fra starten af løbet med helt fremme. Undervejs blev feltet trukket ud. Juliane og svenske Julia Nielsen lå længe sammen i front. Sofia Thøgersen fulgte efter på tredjepladsen. I sidste del af løbet gik Juliane alene i front og udbyggede sit forspring frem til mål. Juliane krydsede målstregen i den meget hurtige tid 9.46.41 sek., som var ny PR, ny klubrekord og 11 sek. hurtigere end nummer to. Sofia Thøgersen tog tredjepladsen med 10.02.69, som var ny PR med 13 sek. og ny dansk P18 rekord.

Caroline Bonde Holm kom også til tops i mere end en forstand. I kvindernes stangspring var Caroline flyvende og havde en meget flot serie. Efter lidt spænding på 4.40 viste hun styrke og sit høje niveau og tog 4.50 i første forsøg. Et spring som sikrede hende førstepladsen og titlen som Nordisk Mester.

Caroline Bonde Holm fløj helt til tops

Tæt kamp om medaljerne i kvindernes hammerkast

I kvindernes hammerkast var der højt niveau og spænding om podiepladserne. Hele fire atleter havde en PR på over 70 m, intet var derfor givet på forhånd. Katrine Kock Jacobsen havde mange gode kast og lå ind til tredjerunde forrest i konkurrencen. Her måtte hun desværre se Krista Tervo for Finland gå forbi hende. Katrine kastede gennem hele konkurrencen nogle lange kast og fik derved vist sit høje niveau. Med 70.54 m tog hun andenpladsen. I samme konkurrence satte Liv Winther med 63.78 m PR med over en meter.

 

Spændende opgør

Medaljer var der også til mændene. På 400m var der lagt op til et spændende opgør, og var man på stadion, så var mændenes 400 m helt klart også en af de øvelser, hvor man lige rejste sig op, for at se hvordan placeringerne fordelte sig. Både Benjamin Lobo Vedel og Gustav Lundholm Nielsen var til start, så med Sparta øjne var det også rigtig spændende. Med 100 m igen var løberne stadig meget tæt. Gustav kunne op ad opløbet stadig trykke på og det gjorde at han sikrede sig andenpladsen med tiden 46.40 sek. Benjamin løb sig ind på fjerdepladsen.

Medalje var der også til Sebastian Højriis Monneret på 400 m hæk, som efter et godt løb kunne tage tredjepladsen i ny PR 52.36 sek. og han kom dermed under U23 EM kravet.

Weekenden bød også på flere flotte resultater og nye personlige rekorder.

På mændenes 100 m løb både Tobias Gorgone Larsen, Rasmus Thornbjerg Klausen og Frederik Schou-Nielsen sig i finalen, Tobias måtte desværre senere trække sig fra denne. I finalen løb Rasmus flotte 10.45 sek., som var under hans PR, men desværre var der lidt for meget medvind.

I kvindernes længdespring fik både Betty Marie Ramsgaard Jensen og Ida Beiter Bomme nye personlige rekorder, i en konkurrence hvor de havde flere rigtig gode spring. Betty blev på femtepladsen noteret for 6.12 m og Ida 6.04 m på sjettepladsen. Bertram Bing Costa sprang hos mændene også en god serie og satte to gange ny PR. Sidste spring blev længst med 7.39 m.

I 110 m hæk imponerede Andreas Christoffersen med et meget flot løb og ny PR med tiden 14.38 sek., en tid som er under kravet til sommerens U23 EM.

På mændenes 1500 m viste Andreas rigtig fin form, da han blev noteret for tiden 3.42.83 min.

På kvindernes 400m tog Anne Sofie Kirkegaard femtepladsen med 55.00 sek. og Anna Øbakke Lange løb 55.72 sek, som bare er 2/100 dele fra PR. Begge piger var desuden med på den afsluttende 4×400 m, som med tiden 3.37.14 min. var meget tæt på en 56 år gammel dansk rekord.

Dansk U20 rekord

På mændenes 4×400 m var Danmark repræsenteret af et U20 hold, hvor både Sofus Olivarius Vølund og Joel Frederik Von d’Ahe havde fået plads. Begge løb de en rigtig god tur og sammen med resten af holdet satte de ny dansk U20 rekord med 3.13.78 min.

Det var ikke kun atleterne, som blev testet denne weekend, det var også os som arrangører og hele ideen med et Nordisk mesterskab for senior. Der er langt mange timer i at få skabt et stævne af høj kvalitet, som alle lande og atleter oplevede som attraktivt. Tilbagemeldingerne fra de forskellige lande har været meget positive, og vi mener også selv, at tingene gik godt.

Nu ser vi frem mod Copenhagen Athletics Games d. 7. juni, hvor stadion igen bliver fyldt med eliteatleter.

📷 Foto: DECA TEXT&BILD/Joerg Oegerli/Camilla Bevensee

Se billeder fra stævnet her