Sofia Thøgersen EM sølv 2023

Cross: EM-sølv til Sofia Thøgersen

Der var godt bid i de danske løbesko til EM Cross i Belgien i weekenden. Det gjaldt ikke mindst Spartas Sofia Thøgersen, som sikrede sig en flot sølvmedalje hos U20-kvinderne – 19 sekunder efter vinderen Innes Fitzgerald fra Storbritannien og 11 sekunder foran franske Jade Le Corre på tredjepladsen.

Sofia Thøgersen rejste til Belgien med en frisk guldmedalje fra NM Cross i Reykjavik i U20-klassen i bagagen. Derfor var forventningerne store fra start, og de blev mere end indfriet på målstregen.

“Jeg startede ud med at komme lidt bagud, i forhold til hvad jeg lige havde planlagt, jeg bliver skubbet lidt i starten, men jeg vidste at det nok ville ske, så jeg tog det helt roligt. Jeg tænkte at jeg nok ville indhente det, når de andre begyndte at blive trætte. Jeg havde en plan om at starte ud med lidt overskud til sidst, for de andre år, hvor jeg har været med, har jeg mistet mange placeringer mod slutningen af løbet,” fortalte Sofia Thøgersen efter løbet til Dansk Atletik.

“Jeg havde måske lidt for meget overskud til sidst, men nummer et var alligevel så langt foran, så jeg tror det her var det bedste jeg kunne slippe afsted med i dag, så det er jeg rigtigt glad for. Det var mit bedste crossløb nogensinde.”

Sofia Thøgersen EM Cross 2023

En dansk junioreuropamestre og flotte danske præstationer

Søndagens EM Cross i Belgien gav en dansk europamester. Axel Vang Christensen fra FIF Hillerød Atletik leverede en imponerende slutspurt og vandt EM-guld for U20-herrer.

Joel Ibler Lillesø, Bagsværd Atletik Club, kom ind på en flot sjetteplads kun et enkelt sekund fra femte- og fjerdepladsen og seks sekunder fra medaljerne.

I alt 12 løbere repræsenterede Danmark til EM Cross – heraf fire spartanere.

Se mere om de danske præstationer hos Dansk Atletik

 

 

 

 

Fire spartanere repræsenterede Danmark

På det danske EM-hold var fire af løberne fra Sparta. Ud over Sofia Thøgersen, som tog sølv hos U20-kvinder, var det Benjamin Azimi Khanlarkhani i U20-klassen samt Juliane Hvid og Ole Hesselbjerg hos seniorerne.

Juliane Hvid løb i mål på en 17. plads, 2:38 minutter efter guldvinderen.

Ole Hesselbjerg løb sig til en 48. plads, 1:36 minutter efter nummer et.

Benjamin Azimi Khanlarkhani blev nummer 69, 2:21 minutter efter nummer 1.

 

Foto: Deca Text&Bild