Danske mesterskaber indendørs – dag 1

Dag 1 – af de danske mesterskaber

I weekenden 18. – 19. februar 2023 var landets bedste atleter samlet i Randers for at dyste om titlerne som danske indendørs mestre. Sparta var godt repræsenteret, og havde deltagere med i alle øvelser.

Lige fra stævnets start var Sparta med til at vise højt niveau.

Christian Gundersen startede med at løbe sig til en flot guldmedalje på 60 m hæk i ny PR 8.25 sek. og tog dermed stævnets første titel som dansk mester. Andreas Christoffersen snuppede sølvmedaljen efter en tæt kamp med Sebastian Sund Frandsen fra Aalborg AM, hvor blot 5/1000 dele skilte dem ad.

På kvindernes 60 m hæk var der virkelig højt niveau og det udnyttede Ida Beiter Bomme til fulde. Hun krydsede målstregen som nummer tre i ny PR 8.39 sek. Dermed forberede Ida igen den danske P22 rekord.

Flotte stød af NIkoline Skifter Andersen

Kvindernes kuglestød var første tekniske øvelse. De som var til stede i hallen, var ikke i tvivl om, når en Sparta atlet gik ind i ringen. Der var god opbakning og hep fra træningskammeraterne. Nikoline Skifter Andersen var igen godt stødende og fik kuglen over de 14 m to gange. Med et stød på 14.33 m sikrede hun sig sølvmedaljen. I samme konkurrence satte Katrine Koch Jacobsen sæsonbedste med 13.51 m og Josephine Koch Jacobsen fik PR med 11.62 m.

Sparta dominans på 400 m

På kvindernes 400 m var der et virkelig stort og flot startfelt. Hele fire heat blev afviklet før den danske mester kunne kåres. I A-finalen var både Annemarie Nissen og Anna Øbakke Lange til start. De var begge godt ude af blokken og de lå længe og kæmpede side om side om førstepladsen. Anna holdt i lang tid Annemarie på sin yderside, men måtte i slutningen af sidste sving se Annemarie løbe lidt fra. Det var et rigtig spændende løb, hvor Annemarie tog guldmedaljen og Anna sølvmedaljen.

A-finalen på 400 m for mænd var udelukkende med Sparta løbere. Gustav Lundholm Nielsen levede op til favoritrollen og tog i sikker stil førstepladsen. Sebastian Højriis Monneret og Luis Felipe Maillet kæmpede begge for andenpladsen. I starten af sidste sving smuttede Sebastian forbi Luis og den føring holdt han til mål. Sebastian satte flot ny PR med 48.55 sek. og tog sølv. Luis løb sig til bronze med 50.03 sek. Flot trippel sejr til Sparta.

Aske Petersen springer sig til guld

I mændenes stangspring var Sparta også stærkt repræsenteret. Desværre har flere af Spartas stangspringerne (både mænd og kvinder) været ramt af sygdom efter Nordenkampen, men velvidende at de måske ikke var helt fit for fight, var de modige nok til at stille op. Stor respekt for det. Aske Petersen som har været rigtig godt springende denne vinter, holdt efter to nedrivninger på 4.65 nerverne i ro, og tog derpå højden i 3. forsøg, hvilket var meget vigtigt, for Aske viste sig nemlig at være bedst springende og blev med et spring på 4.80 m ny dansk mester. Lidt overraskende gik sølvmedaljen til Christian Gundersen, som med et flot spring i sit andet forsøg 4.65 m kom over og satte ny inde PR.

 

 

Sofia Thøgersen tager titlen på 1500 m

Sofia Thøgersen var favorit på kvindernes 1500 m og den rolle levede hun op til. Efter et roligt udlæg, satte Sofia tempo på med 600 m igen og kunne med pæn afstand til nummer to krydse målstregen som dansk mester og tiden 4.29.53. På mændenes 1500 m var der desværre afbud fra Andreas Lindgreen også pga. sygdom efter Nordenkampen. Christoffer Boll løb sig til en 6. plads og en tid lige under de 4 minutter.

Gode resultater i kuglestød

I mændenes kuglestød havde Sparta tre atleter til start. Christopher Holmbjerg Jensen sikrede sig med en langt stød på 15.34 m bronzemedaljen. Theodor Hennecke (13.37 m) og Oswald Carstensen (12.95 m) stødte begge nogle rigtig flotte serier og tog hjem med nye PR’er.

 

Ny PR til Dhruv Mehrotra

Tresprings konkurrencen for mænd og kvinder blev afviklet samtidig. Dhruv Mehrotra fik desværre kun 2 godkendte forsøg, men de var så til gengæld lange. Med ny PR på 14.12 m sikrede han sig sølvmedaljen. Hos kvinderne blev det til ny PR til Laura Tølløse med 12.00 m.

Dødt løb om tredjepladsen

Efter tre indledende heat på 60 m sikrede Astrid Glenner-Frandsen sig en plads i finalen med en tid på 7.58 sek. Emilie Santin Florin måtte tage til takke med niende bedste tid, kun 2/1000 dele fra en finaleplads. I finalen løb Astrid endnu hurtigere og tog sølvmedaljen med 7.51 sek.

På mændenes 60 m løb hele fem Spartanere sig til finalen. Desværre bliver Emil Frænde skadet efter at have ramt madrassen i mål. I hans indledende heat satte han dog flot ny PR med 6.96. Mændenes 60m finale blev en meget spændende affære. Frederik Schou-Nielsen sikrede sig med 6.80 sek. sølvmedaljen. Bronzemedaljen var der dog længe spænding om, men efter et grundigt kig på målfoto, måtte der dømmes dødt løb mellem Jacob Hvorup og Tobias Gorgone Larsen. Begge blev noteret for 6.86 sek. og begge fik overrakt bronzemedalje. I samme løb blev det til ny PR til bare 17 årige Valentin Jensen med 6.89 sek.

Efter en god første dag ved DM, havde Spartas atleter sikrede sig 5 guldmedaljer, 6 sølvmedaljer og 5 bronzemedaljer.

📷 Foto: Lone Dybdal

60 m mænd (indledende)

400 m kvinder

60 m hæk kvinder