De 16-17-årige til DMU

Tæt opgør på mellemdistance

I denne aldersgruppe blev det også til rigtig mange flotte præstationer, særligt i betragtning af, at mange af de atleter, vi havde til start, var yngste årgang.

William Thøgersen var en af de drenge, som havde en rigtig god weekend. På 800 m var der lagt op til et spændende opgør blandt fire drenge. Efter et rimelig roligt udlæg blev der på de sidste 220 m kæmpet om positionerne og løbet rigtig stærkt. William viste sig stærkest i spurten og kunne lige præcis krydse målstregen som nummer et bare 22/100- dele hurtigere end nummer to. På samme distance satte Mads Augustinus Rasmussen PR med 2:13.82 min.

På 1500 m viste William igen sin styrke og efter at have hægtet sig på forreste mand hele løbet igennem, kunne han på de sidste 100 m være med til at kæmpe om guldet. Igen viste William sig stærkest og kunne passere målstregen som nummer et og som dansk mester. I samme løb blev det til ny PR til Nicholas Møllegaard Noach.

Et hav af PR forbedringer

I drengenes kuglestød blev det også til Sparta-guld. Her stødte Nicklas Gravgaard Nielsen en helt fantastisk serie, hvor alle stød var længere end hans tidligere PR. Bedste stød på 14.95 m var hele 2.60 m længere end hans tidligere personlige rekord. PR var der også til Johan Dahl Kokkegård, som med et godt stød på 14.35 m kunne sikre sig bronzemedaljen. Emil Bagnara på 5.-pladsen kunne også glæde sig over en flot ny personlig rekord.

På 60 m hæk var der også Sparta-dominans. Hele fem af vores drenge kvalificerede sig til finalen, og de fik vist Spartas farver frem på fornem vis. Mads Vincentsen var hurtigste spartaner og kunne krydse målstregen som nummer to med ny PR på 8.50 sek. Tredjepladsen var der stor spænding om, men efter en stærkt løb kunne Oliver Anakin Mikkelsen med ny PR på 8.74 sek. sikre sig bronzen. På samme distance var der også PR til Johan på fjerdepladsen og Malthe Nikolaj Godsk Jørgensen på femtepladsen. Sjettepladsen gik til Emil.

Oliver kom helt til tops i længdespring, hvor han efter en række gode spring rigtig fik ramt den i sidste forsøg, og med 6.29 m klemte sig lige forbi den hidtil førende atlet med en enkelt centimeter. Oliver tog også medalje i højdespring. Han sprang en rigtig fin serie uden nedrivninger frem til 1.77 m, som blev hans sluthøjde. Dette rakte til en flot bronzemedalje. Malthe sprang lige så højt som Oliver, men måtte på grund af nedrivninger tidligere i konkurrencen se sig henvist til fjerdepladsen.

I drengenes stangspring var Malthe derimod den som stod på tredjepladsen. Her kunne han nemlig efter en masse rigtig flotte spring sikre sig bronzemedaljen med ny PR på 3.60 m. I samme konkurrence tangerede Emil og Johan deres PR på 3.50 m.

I drengenes 60 m var der også finaleplads til Oliver og han løb sig til en fjerdeplads og ny PR i tiden 7.40 sek.

Tætte stafetløb

Hos pigerne stod Freja Isabel Knudsen for bedste placering med en flot fjerdeplads på 400 m i tiden 62.42 sek. Ingrid Olivarius Vølund fik på samme distance PR med 63.79.

På 60 m hæk blev Esther Falck nummer fem, og Ingrid Olivarius blev nummer seks.

Nora Krogh Jensen gjorde det også rigtig godt og satte ny PR på både 800 m og 1500 m.

På den længere distance 3000 m satte både Camilla T. Blaabjerg og Nanna Luka Brinchmann Holm nye personlige rekorder. Det samme gjorde Nicholas Møllegaard Noach hos drengene. Hans nye PR var en forbedring på hele 23 sek.

På 4 x 200 m stafet løb drengeholdet bestående af Oliver, Johan, Malthe og Mads rigtig godt og snuppede sejren i deres heat, men de måtte desværre tage til takke med sølvmedaljen, da Amager i et tidligere heat havde løbet 13 hundrededele hurtigere.

Pigeholdet bestående af Freja, Esther, Christine Emilie Næsby og Ingrid gjorde det også godt på 4 x 200 m stafet og placerede sig samlet som nummer fire.

Stort tillykke til alle atleter og deres trænere.

Foto: Marta Maria Siljudóttir