Danske ungdomsmesterskaber indendørs 2023

DMU 16-17-årige

I denne aldersgruppe havde vi 7 piger og 7 drenge til start ved de danske ungdomsmesterskaber i Skive.

Freja Knudsen og Christine Emilie Næsby var begge med til at åbne stævnet, idet de deltog i stævnets allerførste løb. Freja og Christine var begge tilmeldt 400m uden tid og var derfor endt i D-heatet. Begge piger gjorde det dog imponerende godt. Freja krydsede målstregen først i tiden 1.02.77 min. og Christine kom ind lige efter i 1.02.96 min. De to piger måtte spændt se til, mens de næste heat løb. Først i A-heatet blev deres tider overgået, men det kun af en enkelt løber. Freja vandt derved sølv og Christine bronze.

På 60m løb Freja sig til finalen, hvor hun blev nummer otte.

I kuglestød havde vi tre piger til start; Amalie Sofie Nielsen, Aurora Suarez Alvarez Thostrup og Pil Johanne Nedergaard. Amalie var godt stødene og havde en serie, hvor alle stød var over 11 m. Længste stød på 12.22 m sikrede hende sølvmedaljen. Aurora var tæt efter og med 12.13 m tog hun bronze. Pil tog hjem med ny PR på 10.85 m – hele tre af hendes stød var længere end den tidligere PR.

Aurora fik også medalje i længdespring. Hun sprang mange rigtig flotte spring, men bedst var hendes første forsøg på 5.44 m. Et spring som sikrede hende sølvmedaljen og en ny PR. Sølv fik Aurora også på 60m hæk, efter hun både havde løbet godt i indledende og i finalen.

De 16-17-årige drenge var også med i kampen om medaljerne

I højdespring var Nicklas Gravgaard Nielsen virkelig flyvende. Han gik ind på 1.71 m og tog derfra alle højder i første forsøg, selv da han nåede sin PR-højde på 1.86 m. Da højden blev sat op til 1.89 m tog Nicklas den også i første spring. 1.92 m blev desværre for højt denne gang, men de 1.89 m sikrede ham sølvmedaljen og en meget flot ny PR.

På 60m var Nicklas også til start. Her havde han selskab af Thor Knudsen og Sophus Emil Ramsgaard Jensen. Alle tre drenge gjorde det så godt i indledende, at de løb sig til finalen Sophus med ny PR 7.35 sek. I finalen gik det rigtig stærkt og Thor kunne krydse målstregen som nummer to og sikrede sig derved sølvmedaljen i tiden 7.22 sek. som er tangering af PR. Nicklas fik på sjettepladsen ny PR med 7.31 sek, mens Sophus blev nummer syv.

I drengenes længdespring var Nicklas igen i ilden. Efter en flot serie sikrede han sig sølvmedaljen med et spring på 6.40 m som er tangering af PR. I samme konkurrence satte Mads Vincentsen med et spring på 5.92 m en rigtig stor PR med ca. 40 cm.

Joel Frederik Von d’Ahe imponerede også. I kuglestød startede han ud med et par mindre gode stød, men i tredje forsøg ramte han den og fik kuglen ud på hele 13.97 m. Et stød som sikrede ham guldmedaljen og ny PR.

På 60m hæk var både Joel og Mads til start. Joel var hurtigt ude af blokken, men fik desværre ramt første hæk. Han løb dog stærkt over resten af hækkene og kunne krydse målstregen som nummer et i tiden 8.51 sek. Mads løb også rigtig godt og kom i mål som nummer tre med en ny stor PR-forbedring i tiden 8.88 sek.

På de længere distancer 3000m og 1500m var William Hvass og Benjamin Azimi Khanlarkhani til start. 3000 meteren blev løbet på førstedagen og her satte drengene fra start et højt tempo. Benjamin trak store dele af løbet og fik hevet feltet langt ud, og kun William hang på, og selv han måtte på et tidspunkt slippe. Der kom en pænt hul mellem de to drenge, men med et par omgange til mål fandt William nogle nye kræfter og begyndte at hente på Benjamin. Til sidst nåede William helt op og kunne med et sidste ryk løbe over målstregen som nummer et. William sikrede sig derved guldmedaljen med 8.56.98 min og Benjamin tog sølvet med 8.58.93 min.

På 1500m var de to drenge igen forrest i feltet. De trak på skift feltet til hurtige omgange. Til sidst viste William sig igen stærkest og sikrede sig med en flot afslutning førstepladsen i 4.09.68. Tæt efter var der hård kamp om sølvmedaljen, men her trak Benjamin det længste strå og tog sølvet med 4.09.97 kun 3/100-dele foran nummer tre.

Tillykke til alle atleter og trænere.

📷 Foto: Eventmedia