Danske ungdomsmesterskaber indendørs 2023

DMU 18-19-årige og 20-22-årige

I de to ældste grupper havde vi 8 piger og 10 drenge til start.

I længdespring var to Sparta piger til start. Betty Marie Ramsgaard Jensen lagde sig allerede fra første spring som nummer et i konkurrencen og den placering holdt hun helt til slut. Med 5.80 m sikrede hun sig guldet med næsten en halv meter til nummer to. Emilie Børregaard Voigt sprang også flere gode spring og med 4.90 m satte hun sæsonbedste.

Betty Marie var også på podiet i kuglestød. Efter to mindre gode forsøg, kom der mere kræft bag stødene og Betty Marie tog med et stød på 11.04 m guldmedaljen.

På 60m hæk var Betty Marie endnu engang øverst på skamlen. Her krydsede hun målstregen som nummer et i tiden 9.20 sek.

Annabelle Viple var til start i stangspring. Det var en spændende konkurrence, hvor Annabelle viste højt niveau. Efter en enkel nedrivning på 3.40 m tog hun 3.50 m i første forsøg. På 3.60 m var hun lidt tøvende i de første spring, men i tredje runde sprang hun igennem og kom flot over de 3.60 m, som samtidig var tangering af PR. Annabelle sikrede sig derved guldmedaljen hos de 18-19-årige.

På 800m løb de ældste aldersklasser sammen. Elisabeth Rønnstad var til start hos de 18-19-årige og Majken Lützen hos de 20-22-årige. Majken lagde sig fra start i spids og trak et højt tempo. Hun lå hurtigt alene, og efter fire omgange i afslappet, og sikker stil krydsede hun målstregen som nummer et i tiden 2.17.30. I 18-19 års gruppen gjorde Elisabeth sit for at holde tempoet oppe i en mindre forfølgergruppe og hun trak længe gruppen an. Elisabeth hang også godt ved da tempoet blev sat op på sidste omgang og hun løb i mål som bronzevinder i tiden 2.27.45 min.

Elisabeth og Majken var også på startlinjen på 1500m. Her havde de selskab af Sofia Thøgersen. Igen løb de ældste aldersklasser sammen. Selvom Sofia var storfavorit, lagde hun sig afventende i feltet. Med 3 omgange igen, trak hun fra og løb i mål som sikker vinder af 18-19 års klassen i 4.25.93 min. Majken lå længe til en tid under PR, men måtte til sidst slippe forfølgergruppen. Hun krydsede målstregen som bronzevinder af 20-22 års klassen i ny sæsonbedste 4.49.74 min.

På 60m deltog Anna Pedersen og Emilie Børregaard Voigt. Begge løb de så stærkt i indledende at de kvalificerede sig til finalen. I finalen fik Emilie en fjerdeplads i ny PR 8.20 sek. og Anna tog femtepladsen med 8.26 sek.

Hos drengene havde vi to Spartanere til start i stangspring; Ferran Pagés Merchan og Sofus Olivarius Vølund. Sofus tog alle spring fra 3.40 m til de 4.00 m i første forsøg. På højden 4.10 m blev det desværre til tre nedrivninger, men de 4 m sikrede Sofus bronzemedaljen. Ferran startede først konkurrencen da de øvrige deltagere var ude. Efter at have klaret højderne 4.30 m og 4.50 m forsøgte Ferran sig på ny PR-højde 4.70 m, men desværre lykkedes det ikke denne gang. Ferran blev dog en sikker nummer et og vinder af guldmedaljen.

I kuglestød havde vi 5 drenge med. Hos de 18-19-årige deltog Theodor Hennecke, Asger Pape Liboriussen og Sofus Olivarius Vølund og i 20-22 år gruppen Oswald Carstensen og Victor Bendix Beiter. Theodor fik rigtig god fart i kuglen og havde hele tre stød ude over hans gamle PR. Med 14.68 m tog Theodor sølvmedaljen i 18-19 års klassen. Asger får ny PR med 11.45 m. Hos de 20-22- årige fik Oswald det ikke helt til at spille, men et stød på 12.07 m sikrede ham sølvmedaljen. I samme gruppe satte Victor ny PR med 10.70 m.

Sofus og Asger deltog også i højdespring. Begge drenge var med i kampen om medaljer. Efter en masse flotte spring, tangerede Sofus sin inde-PR på 1.95 m. Da han allerede var sikret det danske mesterskab, forsøgte han sig på højden 2.01 m. Desværre blev det til 3 nedrivninger denne gang. Tidligere i konkurrencen havde der dog været spænding om tredjepladsen. Heldigvis var det lykkedes Asger at klare 1.84 m i tredje forsøg og det sikrede ham bronzemedaljen.

På 60m var Valentin Jensen og Hans Christian Dirch Corlin til start. Begge drenge løb sig direkte i finalen med stort Q. Hans Christian meldte dog desværre fra til denne. I finalen var Valentin hurtigt ude af blokken og efter et flot løb krydsede han målstregen som nummer et. I tiden 6.92 sek., som bare er 3/100-dele fra PR, sikrede han sig det danske mesterskab.

Hurtigt blev der også løbet på 60m hæk. Vilhelm Krüger som har haft en længere genoptræningsperiode, var igen på startstregen. Efter et meget flot gennemløb, kunne han krydse målstregen som sikker vinder og i ny klubrekord med tiden 8.09 sek. På andenpladsen løb Sofus Olivarius Vølund sig til sølv i tiden 8.50 sek.

Vilhelm var også flyvende i længdespring. Efter en serie af lange spring, sprang han i sidste forsøg 7.35 m som var ny PR. Vilhelm tog en sikker sejr og det danske mesterskab med næsten 1 m til nummer to.

I trespring var der spænding til det sidste. Først i allersidste runde fik Dhruv Mehrotra en godkendt spring. Med 13.71 m sikrede han sig førstepladsen.

På 3000m deltog Gustav Liebing. Da startskuddet gik, lagde han sig hurtigt til rette i feltet. Efter et roligt udlæg blev tempoet sat i vejret på de sidste omgange. Gustav holdt sin placering som nummer to og sikrede sig derved sølvmedaljen.

I den afsluttende 4x200m stafet trådte Ferran til, da holdet stod og manglede en mand. Foruden Ferran bestod holdet af Vilhelm, Sofus og Valentin. Lige fra første tur, lå holdet til guld og efter fire flotte ture sikrede de sig guldet i tiden 1.32.91 hos de 18-19-årige.

📷 Foto: Eventmedia (af Annebelle, Sofia, Majken og Asger)