De 18-22-årige til DMU

I de ældste aldersgrupper havde vi desværre ikke så mange til start. Flere af vores ældste atleter sluttede sæsonen efter senior DM og enkelte måtte stå over på grund af skader. De der var til start gjorde til gengæld god figur og fik fine resultater med hjem.

Hos de 18-19-årige løb Amaya Kruse Jørgensen fra samtlige konkurrenter. På 60 m startede hun med først at sætte PR i indledende, for derefter at forbedre tiden i finalen. Med tiden 7.73 sek. sikrede hun sig et sikkert danske mesterskab. Samme fine takter viste Amaya på 200 m hvor hun efter et rigtig stærkt løb igen kunne krydse målstregen som nummer et, et halvt sekund hurtigere end nummer to. Med tiden 25.74 sek. satte hun endnu en PR.

Fart var der også på Sophus Emil Ramsgaard Jensen, som efter et godt gennemløb på 60 m hæk, kunne tage titlen som dansk mester i ny PR 8.59 sek. I samme løb blev det til en fjerdeplads og ny PR på 8.89 sek. til Tobias Lykke Nørgaard.

Guld-spring

Julius Haansbæk Mortensen tog en overbevisende sejr i stangspring, hvor han først startede sine spring, da de øvrige konkurrenter var røget ud af konkurrencen. Med en sluthøjde på 4.80 m var han kun 3 cm fra hans PR.

En anden der var godt springende var Asger Pape Liboriussen, som i højdespring havde en virkelig fin serie. Asger var så tæt på ny PR som man kan være, og det var kun marginaler der gjorde at han ikke kom over de 1.90. Asger kunne dog stadig juble, da de 1.87 sikrede ham mesterskabet.

I længdespring blev Spartas farver også vist frem på flot vis. Her viste Anyel Weis endnu engang sit høje niveau og han kunne med 7.18 m sikre sig mesterskabet, et spring der var hele 35 centimeter længere end nummer to.

Flere gjorde god figur

Aurora Suarez Alvarez gjorde også god figur, og kunne i kuglestød sikre sig sølvmedaljen med et stød på 10.42 m.

Medalje var der også til William Hvass. Velvidende at William kun lige er på vej tilbage efter en længere periode med skade, var det skønt at se ham til start på 3000m. Med en tid på 8:57.27 min løb han sig til bronzemedaljen.

På 60 m løb Hans Christian Dirch Corlin og Anyel Weis sig til finalen, forud for denne havde Anyel og Tobias Lykke Nørgaard allerede i indledende sat PR med henholdsvis 7.12 og 7.47.

PR var der også til Niels Gustav Melgaard Svendsen og Rumbin Lee på 1500m.

De 20-22-årige

Nikolaj Koefoed Grønbech var i denne aldersgruppe med til at sikre Sparta tre medaljer. Den første medalje vandt han i højdespring med et spring på 1.84 m, hvilket udløste en sølvmedalje. I stangspring kom han helt til tops (også bogstaveligtalt), i det han klarede højden 4.80 m. I hans anden forsøg på 5 m, kom han uheldigvis ud for et mindre uheld, og valgte på fornuftig vis at stoppe konkurrencen. I længdespring blev det til en tredjeplads med et spring på 6.33 m.

Victoria Lee Lendal gjorde også god figur og kunne med nogle pæne spring, sikre sig guld i både længdespring og trespring.

Guld var der også til Theodor Henneck i kuglestød, som i et fantastisk første stød, satte ny PR med 14.18 m. I pigernes konkurrence sikrede Josephine Koch Jacobsen sig sølvmedaljen med et stød på 11.05 m.

Foto: Marta Maria Siljudóttir