Eliten på Tenerife

En del af Spartas elite i sprint, hæk og mangekamp er fløjet mod Tenerife for at forberede sig på den kommende sæson.

Traditions tro

Det er efterhånden blevet en tradition, at en del af Spartas elite i sprint, hæk og mangekamp forbereder sig til den kommende sæson på træningslejr på Tenerife (syd) i januar måned.

Efter et par stille år med Corona er der igen fuld knald på Estadio Antonio Dominguez Alfonso. Spartas elite træner side om side med flere af verdens bedste atleter, ligesom det næsten er som at være hjemme i norden, da vi også træner side om side med atleter fra de andre nordiske lande.

Og hvorfor gør vi nu det – det gør vi selvfølgelig, fordi vejret lige er en tand bedre end i Sydeuropa på denne tid af året. Vi har dagligt min. 22 grader og kan derfor træne sprint uden at være bange for skader.

Det er virkelig inspirerende for vores unge atleter at se, hvordan de store stjerner træner og forbereder sig på indesæsonen og sommerens mesterskaber. Så ud over at træne kvalitet, så suger vi også til os af viden fra alle stjernerne.

Vores topatlet Ida Karstoft træner også på Tenerife. Når hun kommer hjem, så står der EM inde på programmet til marts i Istanbul, hvor hun allerede er kvalificeret på 60 m med hendes danske rekordtid på 7,24. Flere af Spartas atleter satser også på EM inde – her kan nævnes: Benjamin Lobo Vedel, Gustav Lundholm Nielsen, Annemarie Nissen, Astrid Glenner-Frandsen og Frederik Schou-Nielsen.

Spartas kastere er med kastelandsholdet i Portugal, hvor de forbereder sig til sommerens mange mesterskaber. Her kan nævnes at VM aktuelle Katrine Koch Jacobsen og Lisa Brix endelige kan komme på græs og træne de lange kast i stedet for at kaste ind i en dug i Sparta Hallen.

Kigger vi helt syd på, så har vi en håndfuld løbere, der forbereder sig på sommersæsonen og får lidt varme og kvalitetsløb i bogen i Sydafrika.